Kas Endrekson, Kuzmin ja Jämsä moodustavad neljapaadi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson.
Tõnu Endrekson. Foto: Fred Killing

Sõudjad Kaspar Taimsoo ja Allar Raja olid Müncheni MK-etapil parasjagu finaaliks sooja tegemas, kui treener Matti Killing hingeldades nendeni jõudis: «Poisid, varsti antakse juba start! Mis te siin veel soojendate!»



Taimsoo ja Raja kohkusid, vaatasid kella ja tormasid paadi juurde. Hiljem selgus, et korraldajad olid ööl vastu pühapäeva A-finaali stardiaja seitse minutit ettepoole toonud. Eestlased polnud sellest aga midagi kuulnud, sest koondise esindajat Jaan Tultsi  ei teavitanud.

Nii tuligi viimaste vajalike kiirendusteta paati hüpata. Finaalsõitu hiljaks jäädes ähvardanuks eestlasi kollane kaart. Õnneks mustem stsenaarium siiski ei realiseerunud.

Lõpuks sõudsid Taimsoo ja Raja kogu distantsi neljandal positsioonil, tegid küll väga tugeva lõpuveerandi, kuid jäid napilt siiski pronksmedalist ilma. Poodiumikohast jäi lahutama kõigest 0,22 sekundit.  «Loomulikult jääb pisut kripeldama. Aga samas võime käe südamele panna ja öelda, et sisse ei jäänud meil midagi. Pärast sõitu oli väga vähe puudu, et hakkaksin oksendama. Sõitsime tõesti viimasel piiril,» nentis Taimsoo.

Raja sõnul võib Müncheni MK-etapiga rahule jääda. Enne võistlust polnud keegi selleski kindel, kas armastatud paarisaerulisel kahepaadil MM-pilet õnnestub lunastada. Kuna Igor Kuzmin ja Andrei Jämsä jäid kõhuviiruse tõttu võistluselt kõrvale, oli see juba enne eelsõitu kindel.

A-finaal ja neljas koht tuli juba väikse boonusena. «Tegime korraliku esitluse ja see võttis hooaja alguses tekkinud pingedki maha. Saame nüüd rahus keskenduda MMile,» kinnitas Raja.

Treener Matti Killingu sõnul on meestel nii füüsilist kui ka tehnilist varu. Heameelt valmistas kogenud juhendajale eelkõige see, et eestlased tõestasid oma kuulumist maailma tippu.

Paarisaeruliste kahepaatide finaali võitsid 6.15,38ga sakslased Eric Knittel – Stephan Krüger. Neile järgnesid britid Marcus Bateman – Matthew Wells ning Saksamaa teine duo Mathias Rocher – Hans Gruhne.

Kui Taimsoo ja Raja saavad rahus kahepaadil edasi treenida, viibivad ülejäänud koondislased teadmatuses. Ühepaadil finaali pääseda lootnud Tõnu Endrekson piirdus 19. kohaga ning tema saatus on veel lahtine. Samamoodi nagu ka Kuzminil ning Jämsäl.

Sõudeliidu peasekretär Jaan Tults on veendunud, et eestlastel on vaja tugevat paarisaerulist neljapaati. «Viimane aeg on luua tugev neljane, kes samuti stabiilselt finaalis sõitma hakkaksid. Minu nägemuse kohaselt kuuluksid sinna Endrekson, Kuzmin, Jämsä ja neljanda koha mees on veel lahtine,» avaldas Tults, kes kavatseb sõudjatele ka selle ettepaneku teha. Roolijate neljases jätkavad  Maier, Prosvirnin, Sabiin ja Villman, kes said 14. koha. Kaisa Pajusalu oli ühepaadil 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles