Kalle Kriit ei kaitse Eesti meistrisärki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kriit on tänavu vaid ühe stardi teinud.
Kalle Kriit on tänavu vaid ühe stardi teinud. Foto: Evelyne Thirard

Valitsev jalgratta maanteegrupisõidu Eesti meister Kalle Kriit Saaremaal peetavatel riigi esivõistlustel sinimustvalget särki kaitsma ei hakka. Jaanuari lõpus kodutrepil komistades põlvekedra murdnud Kriit pole pärast vigastust korralikult treenida saanud ja osalenud vaid ühel võistlusel ning sedagi ainult seetõttu, et tema meeskond Cofidis nõutud arv rattureid starti saaks saata.



Taastumisperioodi pikendas mõni aeg tagasi põlve tekkinud põletik. Näiteks eelmisel nädalal sai Kriit rattaga sõita vaid kaheksa tundi. Sel nädalal kavatseb ta koormusi pisut tõsta, kuid kolme nädala pärast Kuressaares peetavatel Eesti meistrivõistlustel Kriit kulla nimel sõna sekka öelda ei kavatse. «Kui ma üldse stardin, siis eesmärgiga tiimikaaslast Rein Taaramäed aidata. Lõpuni ma kindlasti ei sõida,» kinnitas Kriit.

Olukord pole kiita ka Eesti parimal naisratturil Grete Treieril. Veebruari keskel seljaoperatsioonil käinud Treier siirdus aprilli alguses Itaaliasse treenima, kuid on nüüd nädal aega kodumaal viibinud. Võistelnud Michela Fanini profinaiskonna liider tänavu pole.

«Grete saab normaalselt harjutada, kuid lahtisi otsi on palju ja seetõttu pole me ühtegi võistlust paika pannud,» täpsustas Edgari Treier. Õrnema soo esindajate mainekaim velotuur Giro d’Italia toimub 1.–10. juulini.
Eelmisel nädalal Belgia tuuril protokolli põhjal kahvatult sõitnud Tanel Kangert ütles, et etappidel saadud suured kaotused olid tingitud ebaõnnest ja teda mitte soosinud võidusõidu käigust.

«Kohti pole mõtet vaadata, jalad olid päris head. Muret valmistab vaid asjaolu, et kui sõit kestab üle nelja tunni, napib lõpus energiat,» märkis Astana tiimis sõitev sportlane, kes paneb end enne Eesti meistrivõistlusi proovile kõrgetasemelisel ja mägisel Šveitsi tuuril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles