Võistluse korraldajate viga venitas Pahapilli kodutee pikaks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlusest niigi väsinud Mikk Pahapilli jaoks osutus kodutee parajaks katsumuseks.
Võistlusest niigi väsinud Mikk Pahapilli jaoks osutus kodutee parajaks katsumuseks. Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeva varahommikul Austria maalilisest külakesest Götzisest koduteed alustanud kümnevõistleja Mikk Pahapill pidi jõudma Eestisse juba sama päeva pärastlõunaks. Tegelikult maandus ta aga Tallinnas alles pool tundi pärast keskööd.


Pahapilli ning temaga koos reisinud treener Remigija Nazaroviene ja füsioterapeut Martin Vahimets jäid lihtsalt hommikul Zürichist Prahasse suundunud lennukist maha. Põhjuseks polnud spordimehe liialt magus uni või mõnu muu lohakusviga – valearvestuse tegid hoopis Götzise mitmevõistluse korraldajad, kes tellisid sportlasi lennujaama vedava bussi liiga hiliseks ajaks.

Seda vaatamata sellele, et sportlased ja treenerid avaldasid juba pühapäeva õhtul kahtlust, kas buss ikka nii kiiresti umbes 130 km kaugusel asuvasse Zürichisse jõuab. Hommikusel tipptunnil jäädigi kiirteel ummikusse toppama. Lisaks Eesti kümnevõistluse esinumbrile jäid lennukitest maha veel mitme riigi sportlased, seejuures ameeriklased.

Nii ei jäänudki Pahapillil ja tema kaaslastel muud võimalust, kui osta lennujaamast uued piletid. Paraku polnud enne vabu kohti kui päris hilisõhtustele lendudele. Kümnevõistlejate reisimise alati ebamugavaks muutvad teibad jõuavad Eestisse alles täna või homme.

Teine Eesti kümnevõistleja Andres Raja sõitis Zürichisse oma toetaja autos ja jõudis õigeks ajaks kohale.

Eile käis võistluse vigastuse tõttu katkestanud mees uuringutel, mis näitas, et reie tagakülje lihase paranemiseks kulub kolm nädalat. Raja sõnul näitas uuring, et lihas on terve, kuid kahjustada said lihast ümbritsevad sidekoed.  

Esilagu prognoositust märksa lühem tähtaeg jätab aga tema enda ja treener Andrei Nazarovi sõnul elu vormis olevale mehele lootuse, et ta saab kümnevõistlust proovida juba juuli esimestel päevadel Euroopa karikavõistlustel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles