Sebastien Loeb valitseb juba viiendat aastat rallimaailma

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb ja Daniel Elena tähistavad koos tiimiga viiendat tiitlivõitu.
Sebastien Loeb ja Daniel Elena tähistavad koos tiimiga viiendat tiitlivõitu. Foto: AFP / Scanpix

Mikko Hirvonen võitis Jaapani MM-ralli, ent see ei tõstnud teda


rallimaailma kangelaseks – Sebastien Loebist sai samal ajal viiekordne maailmameister.



Loebi saavutus on seda hämmastavam, et viis tiitlit on ta võitnud kuue WRC-sarjas veedetud aastaga – õigemini viie viimase hooajaga. Alati on tema kõrval kaardilugejana istunud Daniel Elena.



«Ma ei julge öelda, et tänavune tiitel on minu jaoks eelmistest erilisem,» sõnas Loeb pärast Jaapani rallit tiimi pressiteenistuse vahendusel. «Esimene võit on mul väga eriliselt meeles, ent samas ei taha ma jätta muljet, et olen võitmisega harjunud. Iga tiitel ja võit tekitab minus lihtsalt erinevaid tundeid.»



Vaid üks on iga võidu juures Loebile sarnane. «Olen alati jaganud oma rõõmu meeskonnaga – just nemad valmistavad mulle auto, millega saan võidu eest heidelda. Järelikult on need tiitlid ka nende omad.»



Viimastel aastatel rallimaailma valitsenud Loebil jagus tänusõnu ka Citroëni teisele piloodile Daniel Sordole. «Ka temal on meie edus väga suur osa,» märkis Loeb.



Neljal eelmisel aastal võidutsenud Loeb meenutas, et püstitas hooaja eel eesmärgi võtta viies tiitel. «Väga mõnus on tunda, et see eesmärk on nüüd täidetud,» õhkas ta. «Soovisin siin tiitli kindlustada, tänu sellele saame viimasel etapil Suurbritannias vabamalt sõita.»



Kuigi Loeb kulges Jaapanis ettevaatlikult ega üritanudki ees kihutanud Fordi pilootide Mikko Hirvoneni ja Jari-Matti Latvalaga võidu sõita, elas prantslane viimasel kiiruskatsel üle ärevaid hetki.



Tema C4 WRC ralliauto tegi viimasel kiiruskatsel pirueti, ent Loebi õnneks jäi masin teele. Ta kaotas küll palju sekundeid, ent kokkuvõttes ei suutnud see tiitlivõitu väärata. «See juhtus paarsada meetrit enne finišit täiesti sirgel lõigul,» vahendas wrc.com Loebi sõnu. «Kõikjal oli palju vett ning see võis rikkuda meie elektroonilise diferentsiaali kontrolli.»



Jaapani ralli võitis Loebi tänavune suurim konkurent Hirvonen. Latvala kaotas 31,1 sekundit ning kolmanda lõpetanud Loeb kaks ja pool minutit.


«Võit pakub rõõmu, ent samas olen kurb, et ei saa enam tiitli eest võidelda,» märkis Hirvonen. «Tegime kõik, mis võimalik, ent sellest ei piisanud, et Loebi edestada. Samas olen kindel, et Loeb väärib seda tiitlit.»



N-rühma masinaga sõitnud Martin Rauam püsis Jaapanis oma klassis teise kümne alguses, ent 25. kiiruskatsel pidi ta võistluse pooleli jätma. PWRC-sarjas napsas võidu Eesti rallisõpradelegi hästi tuttav Jevgeni Novikov.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles