Andekus ja töökus muudavad Loebi eriliseks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb (paremal) ja Daniel Elena võidušampanjat mekkimas.
Sebastien Loeb (paremal) ja Daniel Elena võidušampanjat mekkimas. Foto: AFP / Scanpix

Autoralli MM-sarjas Citroëniga sõitev Urmo Aava on lõppeva hooaja jooksul viibinud palju viiekordse maailmameistri Sebastien Loebi seltskonnas ning mõistnud, kuidas on prantslasest saanud läbi aegade edukaim rallimees.


«Ta on andekas, töökas ning sõidab väga täpselt,» loetles Aava Loebi positiivseid omadusi. «Kõik kokku teevadki temast sellise rallimehe. Kindel mees, kes väga harva eksib.»



Aava sõnul on rallimehe andekust raske sõnadesse panna. «Tegemist on kaasasündinud omadusega, mida ei saa õppida või lihtsalt harjutada,» lisas ta.



Aava on tänavu testisõitudel Loebi ralliauto kõrvalistmel viibinud ning suurmeistri tegemisi tähelepanelikult jälginud. Lisaks on ta oma masina seadistamisel kasutanud Loebi inseneride ideesid.



Paraku pole maailma parima rallisõitjaga sarnast stiili lihtne hoida ning Aava on mitu korda märkinud, et samasuguse seade kasutamine, nagu on Loebi autol, eeldab väga täpset sõidujoont.



Kuigi prantslane jagab meediale intervjuusid küllaltki lahkelt, on tegemist vaikse ja tavaelus märkamatu inimesega. «Ta pole selline mees, kes astub ligi ja hakkab sinuga niisama juttu puhuma,» sõnas Aava. «Aga kui midagi küsida, on ta alati nõus vastama. Ma ei ütleks, et see aitab tal paremat tulemust saavutada – tegemist on lihtsalt iseloomuomadusega.»


Kuigi ühe mehe pikk valitsemisperiood muudab ala ebahuvitavamaks, hoidis Aava pöialt just Loebile. «Mul oli tema võidu üle väga hea meel,» kinnitas Aava. «Samas loodan, et varsti kerkib tema kõrvale mõni sama hea rallimees. Tõsi – praegu pole sellist sõitjat näha.»



Loeb ühines WRC-sarjaga 2003. aastal. Juba järgmisel hooajal sai temast maailmameister ning sellel troonil on ta püsinud juba viis hooaega.


Lisaks rekordilisele viiele tiitlile on Loeb saavutanud ka enim MM-rallide võite. Koos kaardilugeja Daniel Elenaga on ta poodiumi kõrgemail astmel seisnud koguni 46 korda. Esikolmikusse on ta küündinud 72 korral.



Loeb on alles 34-aastane ning vähemalt vanuse poolest võiks veel aastaid ralliradu valitseda. «Loebi olekust on näha, et ta tahab endiselt võita,» viitas Aava võimalusele, et prantslase valitsemisajal ei pruugi veel niipea lõppu tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles