Must stsenaarium: Raja ja Taimsoo kahene võidakse lõhkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MM-pronksid Kaspar Taimsoo ja Allar Raja Müncheni etapil, kus nad said neljanda koha.
MM-pronksid Kaspar Taimsoo ja Allar Raja Müncheni etapil, kus nad said neljanda koha. Foto: Fred Killing/Null.ee

Pärast Moskva regatti kogunevad Pärnus paarisaerulise neljapaadi kandidaadid Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä, Vladimir Latin ja Igor Kuzmin, et panna kokku tegevusplaan MM-pileti püüdmiseks.



Paatkonna treeneriks saab Tatjana Jaanson ning hooaja kolmandal etapil Luzernis tuleb mahtuda 11 parima sekka. Just selline nõudmine on Eesti Sõudeliidu paatkonnale seatud. Juhul kui 11 hulka ei mahuta, ei lähe paatkond sellises koosseisus ka Bledi MMile.

«Siis käivituks väga must stsenaarium ja peaksime lõhkuma Kaspar Taimsoo ja Allar Raja paarisaerulise kahepaadi. Sellisel juhul moodustaksid nad Jämsä ja Kuzminiga neljase. Kuna eesmärk on võimalikult palju mehi OMile saata, siis tuleb selline käik paraku teha,» nentis sõudeliidu peasekretär Jaan Tults.

Hooaja esimesel MK-etapil neljanda koha saanud Taimsoo ja Raja on sellisest variandist kuulnud. Nad ei usu aga, et see realiseeruda võiks. Juba üksnes sellepärast, et neljasesse istuvad mehed, kelle jaoks peaks MK-etapil koht 11 parima seas kui möödaminnes tulema.
Kõigil neljal mehel on neljapaadiga tiitlivõistluste kogemus olemas.

«Olen üsna kindel, et seda ei juhtu! Jämsä on ju kogenud eessõudja ning koos Endreksoni ja Kuzminiga neljasega ka tiitlivõistluste medaleid võitnud. Ka Latin on kindlasti heal tasemel,» nentis Taimsoo ja lisas: «Aga kui neil millegipärast võistlus siiski ebaõnnestub, pole midagi teha. Siis tuleb Eesti sõudmise nimel enda isiklikud ambitsioonid ja soovid maha suruda.
Oluline on olümpiakoht kätte võidelda ja võimalikult palju Eesti sõudjaid olümpiale aidata.»

Kui peaks realiseeruma mustem stsenaarium, oleks Taimsool ja Rajal võimalus paarisaerulisel kahepaadil ka kvalifikatsioonivõistluselt OM-pilet välja võidelda. Mõlemad usuvad, et seda ei juhtu. «Oleme pea sajaprotsendiliselt kindlad, et paarisaeruline neljane suudab MMilt ka meieta olümpiapileti võtta,» kinnitas Taimsoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles