Eesti korvpallinaiskond näitas meestele eeskuju

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viive-Kai Rebane (paremal) oli naiskonna resultatiivseim.
Viive-Kai Rebane (paremal) oli naiskonna resultatiivseim. Foto: Peeter Langovits

Eesti korvpallinaiskond andis rahvusmeeskonnale head eeskuju, lõpetades B-divisjoni oma alagrupis esikohaga. Tulevikus saavad nad heidelda juba Euroopa tippudega.


Otsustavas kohtumises alistas Eesti naiskond koduväljakul 80:54 Šveitsi naiskonna ning alagrupis teeniti seitsme võidu ja ühe kaotusega esikoht.

«Selle naiskonna homne ja ülehomne päev on veel ees. Tegemist on noore võistkonnaga, kus on sees ka mõned kogenumad tegijad,» leidis naiskonna peatreener Jaanus Levkoi. «Oma eelnev tehtud töö hakkas vilja kandma.»

Kui eelmisel suvel jäädi võõral väljakul Šveitsile alla, siis selleks korraks oli jõudude vahekord kardinaalselt muutunud. «Mängijad on ikka küpsemad ja ka füüsiliselt paremaks muutunud,» kiitis Levkoi. «Kohe on tunda, et naiskonna liikmed on enesekindlamaks läinud. Näiteks Viive-Kai Rebase suhtumine, tahtmine ja motivatsioon on viimase peal.»

Naiste korvpallis kaovad nagu meeste omaski nüüd A- ja B-divisjon ära ja tulevikus saavad eestlannad jõudu katsuda Euroopa tippnaiskondadega. «See annab võimaluse võrrelda, kus me maailmas asume,» leidis Levkoi.

«Küll need matsud ka siis tulevad. Kui panna vastamisi näiteks suur Venemaa ja Eesti, siis kindlasti tuleb väike värin sisse. Samas teeb head meelt, et juba praegu tahavad sellised naiskonnad nagu Läti ja Valgevene meiega sõpruskohtumisi pidada.»

Eestlannade resultatiivseimaks kerkis võidukas kohtumises Viive-Kai Rebane, kelle arvele jäi 26 punkti ja kümme lauapalli. Jana Rannaveski lisas veel 16 ja Merike Anderson 11 silma.

«Arvan, et astusime Eesti naiskonnaga suure sammu edasi. Jõudsime lõpuks tippvormi, oleksime võinud ka kolm eelmist kohtumist paremini mängida,» leidis Rebane.

«Kui mängujoonist jälgida, siis tuleb ka väljakul kõik välja nagu vaja. Tuli nii, nagu Levkoi nõudis. Võistkonnaga surusime nad maha.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles