Libe heitering tõi Kanterile vigastuse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Gerd Kanter sai eile sel hooajal teist korda rõõmustada Teemantliiga etapivõidu üle. Vihmasajust libe kettaheitering valmistas siiski võitjale tuska.



Kanter sai eile Oslos kirja tulemuse 65.14, mis tagas talle ka esikoha. Päeva pikima heite sai eestlane kirja kohe avavoorus. Kanteri järel mahtusid esikolmikusse veel Hispaania esindaja Yennifer Frank Casanas 64.54ga ja leedulane Virgilijus Alekna 64.00ga.

«Võiduga võib alati rahul olla, kuid tulemus polnud kindlasti soovitud,» sõnas Kanter.
Ainult rõõmsates toonides võistlusele siiski tagasi vaadata ei saa, sest vihmast libe ring valmistas võidumehele ebameeldivusi.

«Kolmandas voorus libastusin ohtlikult, päris maha siiski ei kukkunud. Tugijalg läks alt ära ja nüüd on korralik venitus seljas,» kirjeldas Kanter juhtunut. «Eks homme (täna – toim) ole tunda, kuidas selg on.»

Tänu võidule kerkis eestlane ka Teemantliigas kettaheite arvestuses ainuliidriks. Kanter on kolme etapiga teeninud kaks võitu, mis annab kokku kaheksa punkti. Teisel kohal on Alekna viie silmaga ning kolmas eilsest võistlusest kõrvale jäänud Robert Harting nelja punktiga.

«Nii palju kui trennide vahepeal aega üle jääb, nii palju on plaanis etappidel kaasa teha. Tänavu on õnnestunud juba teenida sama palju võite kui mullu kokku ja neli etappi on veel ees,» rääkis Kanter. «Kui veel kahel õnnestuks võita, oleks ka üldarvestuses võimalusi.»

Teise eestlasena oli eile Oslos võistlustules Märt Israel, kes heitis oma parima tulemuse 63.30 viimases voorus ja teenis sellega neljanda koha.

TEEMANTLIIGA

Kettaheide Oslo etapil: 1. Gerd Kanter 65.14, 2. Yennifer Frank Casanas (Hispaania) 64.54, 3. Virgilijus Alekna (Leedu) 64.00.

Teemantliiga arvestus: 1. Gerd Kanter 8 punkti, 2. Virgilijus Alekna (Leedu) 5, 3. Robert Harting (Saksamaa) 4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles