Kehra peatreener Lepp kritiseeris Mustingu otsuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Lepp.
Jüri Lepp. Foto: Toomas Huik

HC Kehra käsipallimeeskonna ja Audentese spordikooli peatreener Jüri Lepp analüüsib Eesti koondise aegade tähtsaimat mängu EM-valikturniiril Makedoonia vastu, mis lõppes kahjuks külaliste võiduga, kirjutab hctallas.ee.

Komplekteerimine
Eesti koondise komplekteerimisel oli võetud väga suuri riske. Koosseisus polnud teistele tööd tegevaid ja võimalusi loovaid mängujuhte, keda treener oleks saanud usaldada ning kes taluksid suurmängu pinget.

Tulevikule mõeldes oleks kasulik olnud pingile võtta kogemust hankima pea kahemeetrine vasakukäeline tulevikumees Marko Slastinovski. Seda kiiremini saavutaks ta ka koondises mängimiseks vajaliku kindluse. Eesti liigas lammutav Viljandi vägilane Kristo Voika vääriks koondisega koos harjutamist.

Rünnak

Rünnakul olid üksikud eredad sähvatused individuaalselt ja ka võistkondlikult, kuid tihti puudus tegevuse mõtestatus. Samas võisime näha, kuidas vastaste süsteemid toimisid ja seda oli ilus vaadata. Meie mäng oli liiga individuaalsetele sooritustele põhinev. Halvimast päästis vaid Mikk Pinnoneni imeline mäng, kes selles mängus oleks väärinud ka tagamängija minuteid.

Mait Patrail on kahtlemata tark mängija, kuid me ei suutnud tema mängijatarkust võistkonna kasuks esile tuua. Füüsiliselt ei olnud ta kahjuks selleks mänguks valmis. Kogu eestlaste mäng oli üles ehitatud Patraili mängimisele mängujuhi kohal, kuid süsteemi idee realiseerimiseks ei paistnud kuskilt.

Kogu panus oli tehtud viskavatele tagamängijatele, kuid tänapäeva käsipallis ülioluline tagamängija ja joonemängija koostöö praktiliselt puudus. Võidavad kõik koos. Vahet ei ole, kes väravaid viskab!

Kaitse
5:1
Süsteem ei toimunud hästi, kui Karuse ja Kauge koos sees olid. Karuse mängis väga kaugel ja tihti liikus sisemise kohale, seega jäi Kauge palju kordi kaitses suure ala peale vastaste mängujuhi kohale sattunud mehega (tihti Lazarov) 1:1 vastu, mida vastased väga hästi ära kasutasid. Seega jäi kasutamata Kauge tugevam külg ehk mängu lugemine ja mängijate vahetamine. Kui Kauge on keskkaitsja, siis Karuse peaks hoidma oma positsiooni, sest siis pääseks Kauge mängijatarkus rohkem esile ja vastased ei saaks tema vastu 1:1 mängida.

Vastaste liikumine koostöös joonega, mida nende koondis juba pikalt on teinud ja mida ka Skopje Vardar Chocolate Boysi vastu aastaid tagasi eurosarjas kasutas, tõi neile ridamisi väravad. Ja kahjuks ei leitud rohtu ka Lazarovi vastu, kes ei ole 1:1 tegija ning me ei suutnud talle vastu minna. Teiste ohtlikkus oli tunduvalt väiksem kui Lazarovil.

6:0

Selle koosseisu juures oleks kõige parem variant, kui Patrail ja Kauge oleks olnud 6:0 puhul keskmised kaitsjad. Siis oleks ka Lazarovil keskele tulles Patraili vastu olnud suhteliselt raske üle tema pikkade käte visata. Lazarovi vastu oleks võinud olla Johannson, siis oleks kaks meie parimat kaitsjat vastaste kõige ohtlikuma ründaja vastu.

Kuigi Eston Varusk ei mänginud üldse halvasti, ei oleks tohtinud kogenud Marius Aleksejev sellist apsu teha.

Jaksu treeneritele korrektuuride ning analüüside tegemiseks enne Ungari mängu. Loodetavasti annab minu tehtud analüüs ideid tulevikuks. Jõudu ka mängijatele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles