Peatreener Kalmer Musting pani koondisele hindeks nelja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmer Musting.
Kalmer Musting. Foto: Sille Annuk

Käsipalli EM-valiksarja viimases voorus võõrsil Ungarile 27:34 kaotanud ja viimasegi edasipääsulootuse minetanud Eesti käsipallikoondis lõpetas alagrupi kolmanda kohaga. Peatreener Kalmer Musting pani hoolealustele tervet kvalifikatsiooniturniiri arvestades hindeks nelja.


«Kripeldama jäävad oktoobrikuised kohtumised ja viimane kodumäng Makedooniaga,» ütles Musting, kelle leping rahvusmeeskonna juhendajana otsa sai. «Samas lõpetasime valiksarja korraliku mänguga, eriti just rünnakul.»

Poolaja 19:17 võitnud Eesti mänguvanker hakkas allamäge veerema teise poolaja alguses, kui võõrustajad tegid 9:1 spurdi ja vähemaks kui neli väravat vahe ei vähenenud.

Vahetult pärast kaotust tuli käsipallisõpru rõõmustav uudis – koondise joonemängija Martin Johannson mängib tuleval aastal Rumeenia meistrivõistlustel hõbemedali võitnud HC Odorheiu Seciuescis. 25-aastane pallur allkirjastas 1+1-aastase lepingu kohe pärast mängu, mida Secuiesci esindaja Gyöngyösisse oli tulnud vaatama.

«Leping on hea. Suur edasiminek võrreldes Kreekaga,» sõnas eelmisel hooajal Argose Diomidises veetnud Johannson ERR Spordile. «Väike edasiminek on ka tasemelt. Seal on meistrivõistluste tase kõrgem ja klubi osaleb eurosarjas.»

Tabloo
EM-valikmäng: Ungari – Eesti 34:27 (17:19)
Eesti meeste rahvuskoondis käsipallis: Patrail 9, Pinnonen, Jaanimaa 5, Johannson, Peedomaa, Selge 2, Muuga, Karuse 1.
Tabel: Ungari 12 punkti, Makedoonia 5*, Eesti 4 ning Bosnia ja Hertsegoviina 1*.

*Eile hilisõhtul kohtusid Makedoonia ja Bosnia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles