Aigar Leok: praegu on küll tuju hea

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok TMi enduro-tsikliga.
Aigar Leok TMi enduro-tsikliga. Foto: Triin Leok

Esimest aastat enduuro MM-sarjas kaasa lööva endise motokrossi MMi mehe Aigar Leoki tuju on suurepärane – nädalavahetusel saavutas ta senise karjääri parima koha ja vahe tippudega aina väheneb.



Türgi GP-etapil oli Leok E2-klassis esimese päeva järel seitsmes ja teise päeva lõppedes viies ning kogus kokkvõttes 30 punkti, mis on rohkem kui senise kolme etapiga (enne oli Leokil 23 punkti – toim).

«Praegu on küll tuju hea. Tegelikult olen isegi päris üllatunud,» kommenteeris TM Factory Racingu meeskonnas sõitev Leok põrgulikult kuuma etappi, kus kohati tõusis temperatuurinäit koguni 42 kraadini.

Kuigi krossimehe sõnul pole veel põhjust hõisata, tegi talle enim heameelt see, et vahed tippudega aina vähenevad. Teatavasti on enduuro MM-etappidel kolme tüüpi kiiruskatseid: enduurokatse, krossikatse ja ekstreemkatse.

«Ei saa öelda, et ainult krossi poolel teisi edestan. Need mehed, kes Türgis minust taga olid, kaotasid ka enduuro- ja ekstreemkatsetel,» kinnitas Leok.  «Ega midagi hõisata pole, kuid vähemalt olen hooaja algusega võrreldes arengusammu edasi teinud.»

Järgmine etapp enduuro MM-sarjas sõidetakse juba nädala pärast Kreekas.  «Eks näis, milline tuju siis on,» jättis Leok vekslid välja käimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles