Rekordeid purustav Marek Niit aitab Eesti koondist neljal alal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit
Marek Niit Foto: Liis Treimann

Eeloleval nädalavahetusel, 18. ja 19. juunil toimuvad Serbias Novi Sadis võistkondlikud Euroopa meistrivõistlused kergejõustikus. Eesti esindus koosneb 37 sportlasest ja 11-liikmelisest abipersonalist.

Eesti Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku sõnul on Novi Sadi sõitev koondis piisavalt tugev, et tõsiselt üritada 2013. aastal toimuvaks järgmiseks samasuguseks võistluseks tõusta kraadi võrra tugevamasse ehk I liigasse.

«Samade mõtetega sõidavad Novi Sadi kindlasti ka teiste riikide koondised ja lihtne selle ülesande täitmine olema ei saa. Potentsiaali väga tugeva võistkonna komplekteerimiseks on kindlasti Lätil, Leedul, Austrial ja ilmselt ka korraldajamaal Serbial. Tugevamasse liigasse pääseb aga vaid kaks võistkonda, seega tuleb pinev heitlus,» rääkis Normak.

Koondise esinumbriteks võistkondlikul EM-il on tänavu juba kümnel korral Eesti kiirjooksu rekordeid uuendanud Marek Niit, kes esindab Eestit 200 m, 400 m, 4x100 m ja 4x400 m jooksudes, ning kettaheite maailma hooaja jooksva edetabeli viies mees Märt Israel.

Rahvusvaheliste tiitlivõistluste kogemust omavatest ja kindlasti sellel aasta ka Daegu MM-i suunas vaatavatest sportlastest on koondises veel Tiidrek Nurme, Anna Iljuštšenko, Risto Mätas, Raigo Toompuu, Grit Šadeiko, Veera Baranova, Jaanus Uudmäe, Igor Syunin, Maris Mägi, Jekaterina Patjuk jt.

Edukamatest noortest, kellele selle hooaja tähtsaimaks võistluseks on juulis Tallinnas toimuv juunioride EM, on kindlateks täiskasvanute koondislasteks tõusnud Rasmus Mägi, Liina Laasma, Ellina Anissimova, Kaia Soosaar, Rasmus Rooks ja Markus Ellisaar.

Eesti võistkonna konkurentideks Novi Sadi toimuval võistlusel on Läti, Leedu, Austria, Slovakkia, Serbia, Bulgaaria ja Taani. Varasemate aastate tulemuste põhjal tõotab Eesti koondise jaoks põnev võistlus tulla eelkõige Läti, Leedu, Austria ja Serbia koondistega.

Eesti koondise koosseis

100 m

Grit Šadeiko

Rasmus Rooks

200 m 

Dane Must

Marek Niit

400 m

Maris Mägi

Marek Niit

800 m

Maria Leosk

Nikolai Vedehin

100m tj / 110m tj

Grit Šadeiko

Teet Meerits

400m tj

Hege Mardiste           

Rasmus Mägi

1500 m

Liina Tšernov

Nikolai Vedehin

3000 m

Laura Suur

Tiidrek Nurme

5000 m

Jekaterina Patjuk

Sergei Tšerepannikov

3000 m tak

Jekaterina Patjuk

Kaur Kivistik

Kõrgushüpe

Anna Iljuštšenko

Karl Lumi

Teivashüpe

Lembi Vaher

Veiko Kriisk

Kaugushüpe

Veera Baranova

Jaanus Uudmäe

Kolmikhüpe

Veera Baranova

Igor Sjunin

Kuulitõuge

Linda Treiel

Raigo Toompuu

Kettaheide

Eha Rünne

Märt Israel

Vasaraheide

Ellina Anissimova

Genro Paas

Odavise

Liina Laasma

Risto Mätas

4x100m

(Maris Mägi, Grit Šadeiko, Dane Must, Kaia Soosaar)

(Rasmus Rooks, Richard Pulst, Markus Ellisaar, Marek Niit)

4x400m

(Maris Mägi, Hege Mardiste, Dane Must, Maria Leosk)

(Marek Niit, Rasmus Mägi, Rivar Tipp, Kristjan Kangur)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles