Hoogne rulluisusprint suvises Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rulluisumaraton.
Tartu Rulluisumaraton. Foto: ANDRES EHRENPREIS/PM/SCANPIX BALTICS


5. Tartu Rulluisumaratoni raames peetakse 13. augustil  hoogne ja vaatemänguline rulluisusprindi võistlus. 1. Tartu Rulluisusprint pakub osalejatele võimalust end proovile panna ning publikule põnevat spordietteastet.



«Lisasime rulluisusprindi maratoni programmi eelkõige seetõttu, et spordisõpradel oleks ala harrastamisel veelgi mitmekülgsemad võimalused,» tutvustab idee sünnilugu võistluste direktor Kunnar Karu. «Inspiratsiooni saime juba aastaid rattamaratoni raames peetavast vaatemängulisest eliitratturite maastikurattasprindist, mis on tänaseks kasvanud võistluseks, mida Eesti rattaässad juba ette ootavad,“ lisab ta.

Uus pakutav ala viib Tartu Rulluisumaratoni taaskord lähemale teistele maailmas korraldatavatele maratonidele, kus põhisõidule  eelneval päeval toimuvad kas sprindi võistlused, võistkondlikud sprindi võistlused või siis ka maailmakarika etapid. 
«Selline maratoni ülesehitus võimaldab eliidil end proovile panna ja laiemale publikule näidata, aga soovi korral ka harrastajatel erinevatest aladest osa saada,» selgitab Karu maratonide ideed.

1. Tartu Rulluisusprint peetakse laupäeval, 13. augustil. Eelsõidud algavad kell 15 ning finaalid kell 17. Rada pikkusega 500 m kulgeb Narva maanteel. Osaleda saavad 100 esimest soovijat vanuses alates 16 eluaastat ning registreerimine on avatud 12. augustini.

1. Tartu Rulluisuprint kuulub 13.-14. augustini toimuva  SEB 5. Tartu Rulluisumaratoni programmi. Lisaks sprindivõistlusele on laupäeval kavas lastele mõeldud TILLUsõit ja MINImaraton. Pühapäeval oodatakse kõiki huvilisi aga maratoni põhirajale pikkusega 42 km või siis poolmaratonile pikkusega 21 km. Registreerimine kestab 12. augustini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles