TVMK võib rahaprobleemide pärast pillid kotti pakkida

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Gussev (vasakul).
Vladislav Gussev (vasakul). Foto: Artur Sadovski

Eesti jalgpallimaastikul võib kaduda üks oluline lüli – TVMK sipleb endiselt suures finantskriisis ning klubi eksistents on sattunud küsimärgi alla.


«Otsust klubi jätkamise osas pole veel lõplikult langetatud,» ütles klubi direktor Ants Juhvelt Euroopa Jalgpalliliidu ametlikule koduleheküljele uefa.com antud usutluses.


Hooajal 2005 meistrivõistlused kinni pannud TVMK on seni Eestis kuulunud nelja tugevama klubi hulka, koos FC Flora, Levadia ja Narva Transiga.  Lisaks on TVMK üks vanimaid Eesti klubisid.


Kuigi TVMK pidi olude sunnil hooaja alguses müüma oma välismängijad, suudeti ometi üsna veenvalt kindlustada endale pronksmedalid, kolmanda koha taganud kohtumises võideti Tallinna Kalevit koguni 8:0.


Kolmas koht rahuldaks ehk nii mõndagi meeskonda, kuid TVMK asjamehed sellest saavutusest ülemäära vaimustuses ei ole. «Positiivsemas meeleolus oleksime võinud võidelda ka kuldmedalite eest,» märkis vineerikombinaadi klubi peatreener Sergei Ratnikov.

«Pronksist autasu tuleb tegelikult võtta kui läbikukkumist.»
Viimane lõplik põnts on TVMK-l küll saamata, kuid rahaprobleemid pressivad peale.


«Meie murede taga seisabki majanduslik olukord. Eriti raskeks läks olukord sellel aastal,» sõnas Juhvelt. «Keegi pole praegu õnnelik, kuna Eesti võib kaotada ühe oma tugevamatest meeskondadest.»


Ratnikov tunnistas samuti rasket olukorda, kuid jäi seejuures natukene positiivsemaks.


«Hooaja lõpuni pingutame samamoodi edasi. Proovime jääda iseendaks. Peame olema toeks klubi presidendile Pjotr Sedinile, kes pole oma ärides küll päris tragöödiat üle elanud, kuid suure tagasilöögi kindlasti.»


UEFA meelest pole kaotajaks ainult TVMK, vaid kogu Eesti jalgpall. Tarmo Rüütli ütles 2008. aasta hooaja kohta, et vaid Flora ja Levadia suutsid oma taseme välja mängida.


«Head ajad ei kesta kunagi igavesti,» märkis Rüütli. «Eestis on palju 18–20-aastaseid talendikaid mängijaid, kuid nende kõigi eesmärgiks on lahkuda riigist ja mängida mõnes välisliigas. Eesti liiga ei saa kunagi olema sellisel tasemel nagu mõni Euroopa tugeva maa oma.»


Valitseva Eesti meistri Levadia peatreener Igor Prins tunnistas küll, et Eesti liiga tase on praeguse seisuga langenud, kuid just seetõttu peabki kõvasti edasi töötama – alla ei tohi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles