Imelised Läti korvpallinaised alistasid EMil tiitlikaitsja

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti korvpallinaiskond
Läti korvpallinaiskond Foto: www.fibaeurope.com

Poolas toimuval naiste korvpalli EMil sai Läti naiskond hakkama väikese imega, kui  alagrupiturniiri teises voorus saadi lisaajal jagu tiitlikaitsjast Prantsusmaast 59:56.

Tõeliseks põnevusheitluseks kujunenud mängus jäi Läti kolmandal veerandajal kümne punktiga kaotusseisu, ent suutis tänu kohtumise parimana 26 punkti kogunud tagamängija Elina Babkina ja Gunte Baško korvidele viigistada. Normaalaja lõpus oli mõlemal naiskonnal võimalus mäng oma kasuks pöörata, kuid lõpusireeni kõlades oli tablool viik 50:50.

Lisaajal jäi Läti nelja punktiga taha, kuid oli viimastel minutitel kindlam ja vormistas väärtusliku võidu.

Pärast kahte vooru on lätlannade alagrupis kõigil naiskondadel võit ja kaotus ning edasipääsuks vajab Läti siiski esmaspäeval võitu Horvaatia üle. Prantsusmaa kohtub Kreekaga.

Pühapäev oli EMil tõeline üllatuste päev. Esmalt alistas Montenegro üheks soosikuks peetava Hispaania 66:57, Leedu oli aga 76:64 üle Venemaast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles