Neljas koht tegi Raja ja Taimsoo tigedaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja (vasakult) ja Kaspar Taimsoo.
Allar Raja (vasakult) ja Kaspar Taimsoo. Foto: Fred Killing

«Ükski sportlane ei lähe võistlustele eesmärgiga seal neljandaks tulla! Mis sportlane see selline oleks? Ka meie läksime võitma, aga kahjuks ei läinud nii,» nentis Hamburgi MK-etapil koos Allar Rajaga neljandaks jäänud Kaspar Taimsoo.


«Neljas! See maailma kõige kehvem koht!» Nii mõtleb ilmselt enamik sellele kohale tulnud sportlasi. Raja vaid muigas kibedalt ja tõdes: «Mis siin muud öelda, kui ülimalt stabiilne esitus.»

Kurjad mehed

Müncheni MK-etapil samuti neljandaks tulnud eestlased pidid tunnistama uusmeremaalaste Nathan Coheni – Joseph Sullivani (6.15,10), argentiinlaste Ariel Suareze – Christian Rosso (6.18,12) ja lätlaste Lauris Sire – Dairis Adamaitise (6.18,65) paremust. Eestlased finišeerisid ajaga 6.20,78. Kusjuures ühtekokku oli Hamburgis vaid üheksa kahepaati.

«Loomulikult olime tigedad! Tahaksime palju paremat sõitu näidata! Ausalt öeldes oli esimesel etapil meie sõit parem. Seekord ei liikunud paat millegipärast üldse,» selgitas Raja, kes nägi medalita jäämises ka midagi head: «Treeningutahe ja motivatsioon kasvas meeletult. Soov näidata paremat sõitu on meis mõlemas väga suur!»

Hea uudis on aga see, et eestlased on praegu koos sakslaste ja uusmeremaalastega MK-sarja liidrid ning Zürichis on hea võimalus üldvõit koju tuua. Selle nimel on tarvis aga olulisi muudatusi teha.

Esmaspäeval istutakse koos treener Matti Killinguga maha ning otsustatakse, kuidas edasi minna. Ei füüsiliselt ega ka vaimselt pole eestlased sellises seisus nagu ideaalis olla võiksid. Seda enam, et augusti lõpus tuleb võidelda juba olümpiapiletite eest. «Peame otsustama, kas teha nüüd üks tugev treeningutsükkel või keskenduda võistlustele,» nentis Raja.

Segadused jätkuvad

Ühe põhjusena, miks võistlus ei läinud nii nagu mehed ootasid, tõid Taimsoo ja Raja välja sõudeliidus valitsevad segased olud. Eelkõige puudutab see neljapaadi moodustamist. Praeguse seisuga on Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä samuti kahepaati istunud. Mis neist aga MMil saab, pole teada. «Mitte midagi pole justkui paigas. Kas tuleb neljane või mitte? Kas me peaks sinna istuma või mitte? Kõik see tekitab lisapingeid! Organisatoorse poole pealt pole nii pingelist hooaega olnudki,» nentis Raja.

Taimsoo on aga veendunud, et kahepaadi projektist ei loobuta. «Neljapaat saadakse ka meieta kokku. Vastasel korral võivad veel kõik mehed olümpiapiletita jääda. See poleks väga hea lahendus,» nentis ta.
Kaisa Pajusalu sai naiste ühepaadil üheksanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles