Kuressaare linnavalitsus: Eesti meistrivõistluste korraldaja jäi asjaajamistega hiljaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare kesklinn täna hommikul.
Kuressaare kesklinn täna hommikul. Foto: Andres Kalvik

Kuressaare kesklinnas asuva 18 ettevõtte esindajaid ajas vihaseks kesklinna sulgemine rattavõistluste tõttu kaheks päevaks ajal, kui linnas on jaanipäeva eel kõige rohkem külalisi.

«Kaks järjestikust tööpäeva on hommikust õhtuni halvatud juurdepääs kesklinnas asuvatele äriettevõtetele,» rääkis Kalvi Trei Kuressaare peatänava ääres asuvast Elektroonika ärist ajalehele Saarte Hääl.

Eriti häirib ettevõtjaid asjaolu, et neile ei pääse ligi ei kliendid ega kaubaautod. Nördima paneb see, et keegi ei teavitanud neid varem ja infot said nad alles ajalehest.

Kalvi Trei märkis nii Saarte Häälele kui ka linnavalitsusele saadetud pöördumises, et loomulikult pooldavad nad Kuressaares suurürituste korraldamist ja aktsepteerivad ka mõnetunniseid linnaliikluse seiskamisi.

«Kuid me ei saa ettevõtjatena kuidagi nõustuda asjaoluga, et kogu kesklinn suletakse kaheks terveks järjestikuseks tööpäevaks,» ütles Trei, lisades, et pöördumise eesmärk on see, et kui linnavalitsus annab edaspidi loa avalike ürituste korraldamiseks, siis paluvad ettevõtjad seda pöördumist arvestada.

Kõige kurvemas olukorras oli ettevõtjate arvates Saaremaa tarbijate ühistu, kes on varunud Rae kauplusse jaanipäevaks kaupa ning nüüd ei saanud ükski klient autoga parklasse sõita.

STÜ juhatuse aseesimees Tiit Saaremäel ütles, et üritusi, mis kesklinnas toimuvad, tuleks rohkem läbi arutada. «Ega nüüd tagantjärele pole enam mõtet selle teemaga tegeleda ja kohut mõista. See ei vii mitte kuskile. Eks järgmine aasta tuleb vaadata. Võib-olla kuskilt mujalt näiteks läbi keerata,» rääkis Saaremäel.

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu: «Kuressaare linnavalitsus arutas jalgratta grupisõidu Eesti meistrivõistlustega seoses tänavate sulgemist kahel linnavalitsuse istungil – 14. ja 17. juunil.

Esimesel, korralisel istungil avaliku ürituse luba ei antud, sest leiti, et kesklinna sulgemise jaoks on võistluste korraldaja jäänud oma asjaajamistega hiljaks ning samuti langeb üritus liiga lähedale jaanipäeva tähistamisele, mil linnas on liikumas oluliselt rohkem rahvast.

Erakorraline istung toimus 17. juunil, kus jagas selgitusi ka peakorraldaja Riho Räim, kes kinnitas, et kõiki ettevõtjaid on toimuvast teavitatud ning korraldaja pidi võimaldama kaubaautode juurdepääsu.

Linnavalitsus koostas korraldajatele märgukirja, viidates sellega nii mittekorrektsele asjaajamisele seoses plaanitud üritusega kui ka Kuressaares kehtivale avalike ürituste loa taotlemise korrale.

Mis puutub linnavalitsuse ettepanekusse võistlustrassi muuta, siis korraldaja niisuguseid võimalusi ei näinud, ning avaliku ürituse loa väljastamisest keeldumise korral oleks Eesti meistrivõistlused Kuressaares arvatavasti toimumata jäänud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles