Worldloppet võib juurde saada Venemaa maratoni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatajad mullusel Demino Skimarathonil Venemaal.
Suusatajad mullusel Demino Skimarathonil Venemaal. Foto: Sergei Metelitsa/ITAR TASS

Nädalavahetusel Šveitsis peetud Worldloppeti aastakoosolekul oli ühe punktina arutelul uue liikme lisandumine Worldloppeti sarja.

Tegu on Demino (Djomino) suusamaratoniga Rõbinskis. Sealsamas, kus peetakse ka maailmakarika tunnustatud etappi. Rõbinski MK-etapi korraldajad organiseerivad ka Demino Skimarathoni.

Venemaa on alustas püüdlusi Worldloppeti sarja pääsemiseks enam-vähem Tartu Maratoniga samal ajal, 1990. aastate keskel. Seni ei ole ükski sealne suusamaraton (Russialoppeti sarjas on 10 maratoni)  Worldloppeti vääriline olnud. Worldloppeti inspektorid on käinud hindamas Murmanski maratoni, ent see projekt jäi pooleli.

Demino maraton käis ennast Šveitsis aastakoosolekul tutvustamas. Worldloppet määras omapoolsed inspektorid märtsi kolmandal nädalavahetusel potentsiaalselt Venamaa kandidaati hindama. Üks neist on American Birkebeineri peakorraldaja ja teine Tartu Maratoni büroojuht Epp Paal.

«Mind valiti vene keele oskuse tõttu sinna,» möönis Paal, «meie lähme sinna osalema ja hindame seda poolt. Oma hinnangu annab ka FISi tehniline delegaat.»

«Mina olen selline hea nõrk suusataja, saan rahulikult jälgida mis,  toimub,» muigas Paal.

Venemaa maratoni lisandumine võib olla üks suuremaid arenguid Worldloppeti viimaste aastate ajaloos. Venemaalt maratoni lisandumine sarja on igati positiivne, on ju selle riigi kodanikest Worldloppeti passi omanikkegi juba üle tuhande.

Otsus Demino Skimarathoni Worldloppetisse vastuvõtmise kohta tehakse järgmise aasta 14.-17. juunil Tartus. Siis on Tartu kord võõrustada Worldloppeti aastakoosolek.

Viimati lisandus Worldloppeti sarja 2009. aastal Bieg Piastow maraton Poolast. Sarja võib kuuluda vaid üks ja parim maraton igast riigist. Praegu on sarjas 15 maratoni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles