Hispaania kutsus koondisesse NBA tippmängija, kellel pole veel kodakondsustki

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serge Ibaka Oklahoma City Thunderi mängusärgis.
Serge Ibaka Oklahoma City Thunderi mängusärgis. Foto: SCANPIX

Hispaania korvpallikoondise peatreener Sergio Scariolo pani kokku nimekirja mängijatest, kellest ta valib välja mehed, kes hakkavad augusti lõpus esindama riiki Leedus toimuval EMil.

Esialgu on nimekirjas 15 meest ning nende seas on ka NBA klubi Oklahoma City Thunderi jõuline ääremängija Serge Ibaka, kirjutab Fibaeurope.

21-aastasel Kongos sündinud Ibakal pole praeguse seisuga isegi veel Hispaania passi, kuid asi loodetakse EMi ajaks korda ajada.

Ibaka on NBAs mänginud kaks hooaega ning praegu on ta läänekonverentsis finaali jõudnud Thunderi üks põhitegijatest. Eelkõige hinnatakse 21-aastase mängumehe juures tema head kaitsemängu.

Hispaaniaga seob noort korvpallurit tõik, et enne NBAsse siirdumist pallis ta kaks hooaega sealsetes klubides.

«Me ei tea veel kindlalt, kas Ibaka saab meiega ühineda. Hispaania Korvpalliliit on teinud kõik vajaliku ja me oleme tagasihoidlikult optimistlikud. Peame ootama ja vaatama,» sõnas Hispaania koondise peatreener Scariolo.

Aastase pausi järel on Hispaania koondist esindamas ka Los Angeles Lakersi staar Pau Gasol. Tuntumatest meestest on nimekirjas veel Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Jose Calderon (Toronto Raptors), Rudy Fernandez (Portland Trail Blazers), Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves) ja Juan Carlos Navarro (Barcelona).

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles