Tiitlikaitsja Serena Williams langes Wimbledonis konkurentsist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams
Serena Williams Foto: SCANPIX

Viimasel kahel aastal Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiril võidutsenud Serena Williamsi laeks jäi tänavu kaheksandikfinaal.

Mulluse Wimbledoni järel erinevate terviseprobleemide tõttu ligi aasta aega väljakutelt eemal olnud ning alles kaks nädalat tagasi võistlustele naasnud Williams (WTA 25.) pidi 4. ringis tunnistama 9. asetusega prantslanna Marion Bartoli (WTA 9.) 6:3, 7:6 (6) paremust. Kohtumine kestis tund ja 57 minutit.

Tänavusel turniiril 7. asetuse teeninud Wimbledoni neljakordne võitja Williams on Wimbledoni muruväljakutel vaid kahel korral vähema kui veerandfinaaliga leppinud – 1998. aastal jäi tema laeks 3. ring, samas staadiumis lõppes turniir tema jaoks ka 2005. aastal. Viimasel kolmel aastal on ta aga mänginud finaalis, 2008. aastal kaotas ta oma õele Venus Williamsile.

2007. aasta finalist Bartoli läheb veerandfinaalis vastamisi Saksamaad esindava Sabine Lisickiga (WTA 62.), kes alistas täna 7:6 (3), 6:1 tšehhitari Petra Cetkovska (WTA 81.)

Eelmises ringis üllatuslikult 6. asetatud Francesca Schiavone alistanud austerlanna Tamira Paszek (WTA 80.) jätkas samuti oma muinasjutulist teekonda, olles 6:2, 2:6, 6:3 üle venelanna Ksenija Pervakist (WTA 89.). Paszek pole mitte kunagi suure slämmi turniiril veerandfinaali jõudnud, 2007. aastal mängis ta nii Wimbledonis kui US Openil 4. ringis, kuid pärast seda pole ta kordagi ühelgi suure slämmi turniiril 2. ringist kaugemale jõudnud.

Pääsu eest poolfinaali mängib Paszek 4. asetatud valgevenelanna Victoria Azarenkaga (WTA 4.), kes alistas kindlalt 6:2, 6:2 venelanna Nadja Petrova (WTA 37.).

2004. aastal Wimbledonis võidutsenud venelanna Maria Šarapova alistas täna 6:4, 6:2 hiinlanna Shuai Pengi (WTA 20.) ning läheb veerandfinaalis vastamisi slovakitari Dominika Cibulkovaga (WTA 24.), kes alistas 1:6, 7:6 (5), 7:5 maailma esireketi Caroline Wozniacki.

8. asetatud tšehhitar Petra Kvitova purustas 6:0, 6:2 19. paigutusega belglanna Yanina Wickmayeri ning kohtub veerandfinaalis 32. paigutusega bulgaarlanna Tsvetana Pironkovaga, kes alistas 6:2, 6:3 23. asetatud ameeriklanna Venus Williamsi. Muide, Pironkova lõpetas viiekordse Wimbledoni võitja Williamsi teekonna samal turniiril ka mullu, seda täpselt samade numbritega, ning on nüüd nende omavahelisest neljast kohtumisest võitnud kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles