Vigastus segab Pahapilli treeninguid

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill
Mikk Pahapill Foto: Mihkel Maripuu

Eesti kümnevõistluse koondis peab nädala­vahetusel Poolas toimuvatel Euroopa karika­võistlustel läbi ajama oma esinumbri Mikk Pahapillita. Tänavu korra juba isikliku rekordi püstitanud meest vaevab vigastus.


Mai viimastel päevadel Götzises 8398 punkti kogunud ja sellega maailma hooaja edetabelis 4. kohta hoidev Pahapill oli küll nõus koondist võistkonnavõistluses aitama, kuid Rakveres treeninglaagris viibides tekkinud närvivalu ei luba tal starti tulla.

Pahapilli abistava füsioterapeudi Martin Vahimetsa sõnul on atleedi lihastes pinge, mis omakorda mõjub närvile ning valu levib reie, tuhara ja selja piirkonnas.

«Miku sõnul tekkis valu pärast tõkkejooksu treeningut,» rääkis Vahimets, kes üritab sportlase häda võimaluste piires leevendada. Kindluse mõttes läheb aga Pahapill ka uuringutele doktor Madis Rahu juurde.

«See pole selline trauma, millest ei saaks jagu, kuid samas on raske hinnata, kaua paranemine aega võtab. Samas võib meil just aega nappida,» mõtiskles Vahimets. Daegu MMi kümnevõistluseni jääb täpselt kaks kuud. «Kui ravimine võtab kaua aega, võib midagi olulist tegemata jääda,» lisas Vahimets ja tõdes, et võistlemisest pole praegu mõtet rääkida.

Raja võistleb esinumbrina

Eile telefonitsi kättesaamatuks jäänud Pahapill ei saa seni suurvõistlustel õnnega kiidelda. Ainsa täistabamusena on tal auhinnakapis kuld kahe aasta taguselt sise-EMilt, kümnevõistluses on seni jäänud laeks Barcelona EMi 4. koht.

Eesti koondise peatreeneri Aivo Normaku sõnul polnud aga Pahapilli Euroopa karikavõistlusel osalemine nagunii kindel. «Mikk lõpetas hiljuti raske treeningutsükli. Sellises seisus pole hea võistelda,» märkis ta.
Esinumbri puudumisel peab Poolas Torunis toimuval võistlusel kandma liidrikoormat Andres Raja. Kuu tagasi Götzises juba 100 m jooksu esimestel meetritel reielihase venituse tõttu katkestanud mees on paranenud. Eesti koondise peatreeneri Aivo Normaku sõnul peab Raja Euroopa karikavõistlustel tegema ära selle võistluse, mis Götzises jäi tegemata.

Kõigi eelduste kohaselt ei tohiks Raja seis olla sugugi halb. Kaks nädalat tagasi püstitas ta Tallinnas heitjate seeriavõistlusel kaks isiklikku rekordit – ta tõukas kuuli 15.44 ja heitis ketast 45.84.

Juba toona ütles tema treener Andrei Nazarov, et hoolealune on vigastusest paranenud ja Euroopa karikavõistlustel on kindel eesmärk koguda MMi A-normi vääriline summa. Seega sihib Raja tulemust üle 8200 punkti.  

Naiste hõre koosseis

Koos Rajaga püüavad Poolas kõrget kohta Tarmo Riitmuru, Mikk-Mihkel Arro ja Kaarel Jõeväli.

Hõreda koosseisuga sõidab aga Euroopa karikavõistlustele Eesti naiskond. Võistlustulle saadetakse kõigest kolm naist: Veera Baranova, Moonika Kallas ja Linda Treiel. Normaku sõnul pole rohkem vastava tasemega naisi kusagilt võtta – vigastuste tont on teinud tõsist laastamistööd.

Talvisel EMil taas Eesti naiste mitmevõistluse esinumbriks tõusnud Kaie Kand jättis Götzise võistluse kannakõõluse valu tõttu pooleli ja pole oma hädale siiani leevendust leidnud. Igapäevaselt Hollandis elav neiu naasis kodumaale uuringutele. Lähiajal peaks selguma, kas tal on üldse tänavu võimalik MMi piletit lunastada.

Üksikalade võistkondlikul EMil Eestit tublisti aidanud Grit Šadeiko ei julge samuti jalalihase kerge vigastuse tõttu tõsiselt pingutada, tema noorem õde Grete Šadeiko käis hiljuti jalalõikusel, vigastusega on kimpus ka Mari Klaup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles