Kurb: Balta peab tänavuse hooaja vahele jätma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Liis Treimann

Tänasel uuringul selgus, et kaugushüppaja Ksenija Balta peab põlvevigastuse tõttu tänavuse hooaja vahele jätma. Seega jääb tema jaoks ära ka suve lõpus peetav Daegu MM.

«Hea on see, et Ksenija vigastus näitab paranemise märke. Paraku pole paranemine olnud piisavalt kiire. Tänaste uuringutulemuste põhjal ei saa anda Ksenijale rohelist tuld võistlemaks augusti lõpus MMil,» lausus Mardna.

Treener Andrei Nazarov nentis, et olukorraga tuleb leppida. «Vigastus on vindunud pikemat aega ning erialaseid treeninguid pole saanud teha. Ksenijaga olukorda realistlikult analüüsides oleme mõttes läbi käinud erinevaid stsenaariume. Täna tegid uuringute tulemused lõplikult selgeks, et plaanid Daegu MM-ist tuleb maha matta,» nentis Nazarov.

Eelkõige saigi otsustavaks ülioluline järgmine aasta – Londoni olümpial tahab Balta võistelda tervena. Juhul kui tänavu oleks naastud võistlustulle, võinuks sellel doktor Mardna sõnul saatuslikud tagajärjed olla. «Nii võinuksime me sportlase kogu karjäärile kriipsu peale tõmmata,» kinnitas ta.

Balta jätkab taastustreeningutega – pilatesega ja jooksutreeningutega basseinis. Järk-järgult ajapikku lisanduvad treeningplaani ka erialased jooksu- ja hüppetreeningud. Suure tõenäosusega saab ta erialaseid treeningud taas alles kuue kuu pärast alustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles