Kontaveit: tundsin end paremini kui eelmises ringis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti tennise tulevikulootus Anett Kontaveit alistas Wimbledoni noorteturniiri 2. ringis slovakitari Lucia Butkovska 6:4, 6:1 ja jõudis 3. ringi ehk 16 parema sekka.



Turniiril 13. asetatud 15-aastane Kontaveit paikneb juunioride maailma edetabelis 19. real, 18-aastane Butkovska aga 63. kohal.

Kontaveit jäi avasetis 0:2 ja 3:4 kaotusseisu, kuid pani siiski oma paremuse maksma. Teises setis ei õnnestunud Butkovskal kordagi oma servigeimi võita.

«Alguses mängis vastane väga hästi ja mul oli raske midagi teha, aga siis sain ise rohkem rünnata ja mängu sisse elada ning matš pöördus minu kasuks,» selgitas Kontaveit, kes võitis mängu 58 minutiga. «Tundsin end paremini kui eelmises ringis, olin enesekindlam ja mängisin hästi, eriti teises setis.»

Kui esmaspäevases avaringi mängus valmistas Kontaveitile muret serv, siis eile sellega enam probleeme polnud. «Serv oli täitsa okei, polnud enam ebakindlust,» sõnas Kontaveit. «Tegelikult on üldse nii, et kui oled ise ebakindel, siis kõik asjad logisevad natuke, aga seekord tuli mul kõik hästi välja.»

Kontaveit mängis Butkovskaga ka nädal tagasi Roehamptonis, siis jäi ta peale kolmes setis. «Mängisin seekord ise paremini, sest teadsin, kuidas tema vastu mängida,» nentis ta.

Järgmisena läheb Kontaveit vastamisi turniiril 2. asetatud prantslanna Caroline Garcia (juunioride edetabeli 12.) ja ameeriklanna Stephanie Nauta (juunioride edetabeli 51.) vahelise kohtumise võitjaga. 17-aastase Garciaga Kontaveit mänginud pole, samuti 17-aastast Nautat on ta aga kahel korral võitnud, viimati tänavu kevadel. «Eelistaks ikka Stephaniega mängida, kuna olen teda võitnud,» naeris Kontaveit.

Garcia ja Nauta kohtumine jäi eile vihma tõttu ära, samuti jäi ära Kontaveiti ja austerlanna Barbara Haasi paarismängu matš inglannade Katy Dunne’i ja Jessica Reniga.

Naiste üksikmängus jätkas muinasjutulist teekonda wild-card’i ehk vabapääsmega põhitabelisse saanud Saksamaa esindaja Sabine Lisicki (WTA 62.), alistades veerandfinaalis 6:4, 6:7 (4), 6:1 turniiril 9. asetatud prantslanna Marion Bartoli.

Poolfinaalis läheb Lisicki vastamisi 5. paigutusega venelanna Maria Šarapovaga, kes oli ülikindlalt 6:1, 6:1 parem 24. asetatud Dominika Cibulkovast.

8. paigutusega tšehhitar Pet­ra Kvitova alistas 6:3, 6:7 (5), 6:2 32. asetatud bulgaarlanna Tsvetana Pironkova.

Päeva viimases veerandfinaalis mängis 4. paigutatud valgevenelanna Victoria Azarenka eile õhtul austerlanna Tamira Paszekiga (WTA 80.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles