ManU ostis endale suure summa eest uue esiväravavahi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David de Gea krooniti sel kuul Hispaania U21 koondise ridades Euroopa meistriks. Uuest hooajast tõmbab ta selga Manchester Unitedi särgi.
David de Gea krooniti sel kuul Hispaania U21 koondise ridades Euroopa meistriks. Uuest hooajast tõmbab ta selga Manchester Unitedi särgi. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpallimeeskond hankis karjääri lõpetanud Edwin van der Sar’i asemele endale uue puuriluku, kui sõlmis viie aasta pikkuse lepingu hispaanlase David de Gea’ga.

20-aastane de Gea kuulus seni Hispaania tippklubi Madridi Atletico ridadesse ning Manu maksis noore mängumehe eest 20 miljonit eurot, kirjutab Sportsmail.

Noort hispaanlast seostati ManU-ga pikalt ning esmaspäeval läbiski ta Manchesteris arstliku kontrolli ning täna hommikul allkirjastas lepingu.

«Ma tunnen suurt uhkust ning ma ei suuda uue hooaja algust ära oodata,» ütles de Gea ManU kodulehele. «See on suur privileeg olla osaline sellises klubis ja ma olen valmis andma endast parima.»

De Gea’st sai tehingu järel läbi aegade kallisuselt teine väravavaht. Rohkem on varasemalt makstud vaid itaallase Gianluigi Buffoni eest. Hispaanlane hakkab ManU-s kandma särki numbriga 1.

Sel suvel on ManU varasemalt endale seotanud inglased Phil Jonesi ja Ashley Youngi. Kolme mängija peale on ManU sel suvel kokku kulutanud juba umbes 60 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles