Tsonga alistas Federeri ja jõudis poolfinaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga Foto: SCANPIX

Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiril selgusid meeste üksikmängus esimesed poolfinalistid.

3. asetatud šveitslane Roger Federer pidi tunnistama turniiril 12. paigutatud prantslase Jo-Wilfried Tsonga 3:6, 6:7 (3), 6:4, 6:4, 6:4 paremust.

Tsonga pole Wimbledonis kunagi veerandfinaalist kaugemale jõudnud, ühtlasi rikkus ta võimaluse, et teist suure slämmi turniiri järjest mängivad poolfinaalis edetabeli neli paremat meest. Federer pole aga kunagi suure slämmi turniiril 2:0 eduseisust kaotanud.

Poolfinaalis läheb Tsonga vastamisi maailma edetabelis 2. kohal paikneva serblase Novak Djokoviciga, kes lõpetas 18-aastase Austraalia tulevikutähe Bernard Tomici ilusa teekonna.

Edetabeli 158. reket osutas küll kõva vastupanu ja suutis võita ka ühe seti, ent kokkuvõttes jäi Djokovic kaks tundi ja 40 minutit kestnud kohtumises peale 6:2, 3:6, 6:3, 7:5.

Teatavasti peab Djokovic jõudma Wimbledonis finaali, et tõusta maailma edetabeli esikohale.

Tabeli teises pooles alistas maailma esireket Rafael Nadal 6:3, 6:3, 5:7, 6:4 10. asetatud ameeriklase Mardy Fish ja läheb poolfinaalis vastamisi kodupubliku lemmiku, 4. asetatud Andy Murrayga, kes oli 6:3, 6:4, 6:4 parem hispaanlasest Feliciano Lopezist (ATP 44.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles