Eesti tundis võidu maitset, aga leppis viigiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink (sinises)
Tarmo Kink (sinises) Foto: Mihkel Maripuu

Võiks arvata, et Eesti ja Läti vaheline jalgpallilahing pakub spordisõpradele suurt huvi. Reaalsus osutus siiski teiseks, eile istus Lilleküla staadioni tribüünidel napp tuhat inimest. Meeskonnad tänasid neid kahe väravaga.



Raske öelda, kas inimesi peletas jahe sügisilm või pole viimasel ajal suurema särata tegutsenud jalgpallikoondis spordisõprade hulgas kuigi kõrges hinnas. Olenemata põhjusest ei lasknud mängijad end tühjadest tribüünidest häirida.


Esimesel poolajal pidid pealtvaatajad siiski pelgalt palliveeretamisega leppima. Tõeliselt pääsesid emotsioonid valla siis, kui teisest poolajast oli mängitud seitse minutit. Tarmo Kink sai äärelt söödu, liikus paari kiire sammu abil palliga Läti karistusalasse ning lõi nahkkera võrku. Teise poolaja alguses Läti väravasuule asunud Aleksandrs Kolinko oli võimetu lööki tõrjuma – 1:0.


Endal ka häbi


«Esimesel poolajal hakkas juba endal ka häbi, nii palju lööke läks metsa. Värav tekitas parema enesetunde,» lausus Kink.


Veidi aega pärast väravat kasutasid meeskondade peatreenerid jäähokivõtet – Tarmo Rüütli vahetas korraga välja kolm pallurit, tema kolleeg Aleksandrs Starkovs saatis platsile kaks uut mängumeest. Selliseid omapäraseid käike näeb vaid sõpruskohtumistes.


Paraku sai just vahetusest sekkunud äärekaitsjast Tihhon Šišovist üks Eesti koondise suuremaid ebaõnnesõdureid.


Just tema sai 75. minutil Läti koondise karistuslöögist tulnud pallile pea vahele, paraku nii õnnetult, et see lendas Eesti väravasse. Õhtu jooksul mitu head tõrjet pakkunud Sergei Pareiko üritas sedagi olukorda päästa, ent tulutult.


«Ma ei saanud midagi teha,» hindas Pareiko viigivärava toonud olukorda. «Tegelikult polnud mul väga palju tööd – ohtlikke olukordi oli vaid kaks, värav ja üks tõrje. Ülejäänud aja pidin tegelema pikkade pallide püüdmisega.»


Kink nentis, et rohkete vahetuste ja väsimuse tõttu hakkas mängurütm raugema. «Meile löödud värav tuli jälle trahvilöögist. Enne mängu just rõhutati, et sellisest olukorrast ei tohi väravat lasta,» mõtiskles Kink. «Võidu maitse oli juba suus, lõpuks võeti see meilt jälle ära,» lisas kapten Raio Piiroja.


Pareiko jätkab Tomskis


Esimesel poolajal oli ründavamaks pooleks Eesti. Keskväljalt alustati rohkelt rünnakuid, ent head lahendust ei leidnud neist ükski. Nendel kordadel, kui jõuti pealelöögini, lendas pall väravast kauge kaarega mööda. Erilises «hoos» oli Kink, kes lõi paar korda väga kõrgele üle värava, korra aga veeres pall väravast nii mööda, et ei ületanud isegi otsajoont.


Mõni sekund enne  poolajavilet käis pall korraks ka Läti värava postis, ent kohtunik vilistas Vladimir Voskoboinikovile suluseisu.


Pärast aastast vaheaega Eesti koondises mänginud Pareiko arvates mängisid kaaslased hästi.


«Kogu mängu jooksul oli meie surve. Saime palju palle ette sööta,» märkis ta ning lisas, et vaatamata vähesele publikule tundis ta end platsil mõnusalt. «Erilist närveerimist polnud.»


Eile õhtul ei osanud Pareiko veel öelda, milline staatus tal edaspidi koondises on, seni pole temaga kui esiväravavahiga arvestatud. «Täna ei tahaks ma veel selle kohta midagi öelda,» sõnas ta.


Venemaa meedias ilmus eile uudis, et Pareiko pikendab senise koduklubi Tomski Tomiga lepingut. «Suusõnaliselt oleme kokku leppinud, kui Tomskisse naasen, kirjutame paberitele alla,» kinnitas Pareiko Venemaa meistriliigas jätkamist.

JALGPALL


Eesti – Läti 1:1
Värav: 52. Tarmo Kink – 75. Kristaps Grebgis
Hoiatused: 14. Oskars Klava, 27. Deniss Ivanovs


Eesti: Sergei Pareiko, Gert Gams (61. Tihhon Šišov), Alo Bärengrub, Raio Piiroja, Andrei Sidorenkov, Kristen Viikmäe (74. Joel Lindpere), Aivar Anniste (61. Aleksandr Dmitrjev), Martin Vunk, Sander Puri, Tarmo Kink (87. Oliver Konsa), Vladimir Voskoboinikov (61. Kaimar Saag).


Läti: Andris Vanins (46. Aleksandrs Kolinko), Oskars Klava (46. Dzintars Zirnis), Vitalijs Astafjevs, Igors Savcenkovs, Deniss Ivanovs, Deniss Kacanovs, Aleksejs Višnakovs (63. Kristaps Blanks), Aleksandrs Cauna, Vladimirs Kolesnicenko (69. Genadijs Solonicins), Artjoms Rudnevs (63. Kristaps Grebgis), Girts Karlsons (34. Juris Laizans). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles