Marcus Grönholm peab Loebi läbi aegade parimaks

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Grönholm (paremal) kiidab viiekordset maailmameistrit Sebastien Loebi.
Marcus Grönholm (paremal) kiidab viiekordset maailmameistrit Sebastien Loebi. Foto: Reuters / Scanpix

Endine Soome rallisõitja Marcus Grönholm kuulutas, et tänavu juba viiendat korda järjest maailmameistriks kroonitud prantslane Sebastien Loeb on läbi aegade parim.



«Loeb on läbi aegade parim rallisõitja ning seda on üsna lihtne tõestada,» sõnas aastatel 2000 ja 2002 ise maailmameistriks tulnud Grönholm wrc.com-ile. «Vaadake vaid tema tulemusi ja püstitatud rekordeid. Olen karjääri jooksul võidu sõitnud paljude teiste pilootidega, kuid on täiesti kindel, et  Loeb on neist kiireim – selles pole küsimust. Pole olnud teist sellist pilooti, kes on terve oma karjääri sõitnud nii kiiresti ja teinud nii häid tulemusi.»


1989. aastal oma WRC debüüdi teinud Grönholm luges näitena ette mõned varasemad rallilegendid ning nende puudused.


«Tommi Mäkinen oli mõnedel rallidel väga kiire, kuid ta sõitis vahel ka rajalt välja. Colin McRae oli ühel aastal väga väle, kuid järgnevatel endine sära puudus. Richard Burns oli küll väga hea, aga kindlasti mitte sellisel tasemel nagu Sebastien. Carlos Sainz ja Juha Kankkunen olid samuti tugevad sõitjad, kuid minu meelest ei saa keegi neist Loebi vastu,» märkis Grönholm, kes 2007. aasta maailmameistrivõistluste üldarvestuses jäi just Loebile vaid nelja punktiga alla.


19-aastase rallisõidukogemusega mehe arvamus peaks selles vallas üsna veenev olema.
Eelmise hooaja lõpus soomlane küll lõpetas karjääri, kuid on armastatud ala pingsalt jälginud ning ühtlasi töötanud ka Fordi spordiesindajana. Grönholm arvas, et Loebi positiivne suhtumine ning suurepärane sobivus Citroën C4 WRC autoga oli rekordilise, viienda tiitlivõidu võti.


«Sebastien jätkas sel hooajal täpselt samas kohas, kus eelmise lõpetas, ehk ülikindlate esitustega,» lausus Grönholm. «Polegi eriti üllatav, et miski pole muutunud. Loebi põhiline tugevus ongi see, et ta on pea ilmeksimatu ning ka auto töötab alati nagu kellavärk. See teadmine teeb ta enesekindlaks ja tal on märksa pingevabam sõita.»


Võimalik, et 2009. aastal saab Grönholm veel ühe võimaluse Loebilt mõõtu võtta. Soomlane on küll välistanud võimaluse, et ta terve hooaja kaasa sõidab, kuid näiteks Norra rallil võib ta osaleda.


«See variant on olemas,» sõnas Grönholm. «Arvan, et teen kaasa vaid ühe lumeralli. Miks ka mitte? Nalja peab ju saama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles