Kruuda ja Joge lisavad Rally Estonial N-rühma konkurentsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peugeot
Peugeot Foto: Rally Estonia

Rally Estonia esimesel pressikonverentsil ütles ralli direktor Urmo Aava, et on oluline saada igasse võistlusklassi korralik konkurents. Vaadates registreerunute nimekirja, on see plaan realiseerumas. Eriti põnev tõotab võistlus tulla  N4 klassis, kuhu lisandus Karl Kruuda, kellele on see esimeseks ralliks tänavu Eestis.

Kindlasti lisab põnevust mitmekordse Rootsi meistri Jimmy Joge osalemine, rootslase võistlusvahendiks on Peugeot 207 S2000.

Kruuda ja Martin Järveoja (ME3 Rally Team) on hetkel SWRC sarjas neljandal kohal ja tavapärase Škoda Fabia S2000 võistlusauto asemel on nende sõiduvahendiks Ford Fiesta S2000. 

«Otsustasime sellel rallil kasutada MM-Motorsport meeskonna teenuseid. Usun, et koostöö Markko Märtiniga annab meile hea õppetunni kiire sõidu osas. Tegime autoga sellel nädalal ka Lõuna-Eestis testi ja saime Rally Estoniaks korraliku seadistuse,» kommenteeris Kruuda. «Sellel rallil osalen sellepärast, et tegu on Eesti ühe parima ralliga ja see on meile ettevalmistuseks enne Soome MM-rallit. Eesmärk on lõpetada ralli kõrgel kohal ja edestada Eesti N-rühma sõitjaid. Lisaks tahaks selja taha jätta võimalikult palju välisvõistlejaid, kes sõidavad S2000 autodega.»

Joge ja John Stigh osalevad Rally Estonial Peugeot Baltic meeskonnaga ja autoks on Peugeot 207 S2000. Joge on mitmekordne Rootsi meister autorallis, viimase tiitli võitis ta eelmisel aastal, tulles Rootsi meistriks N-rühma Mitsubishiga. 1999. aastal oma rallidebüüdi teinud Joge on osalenud ka MM-sarja etappidel. 

«Ootan starti Eestis suure põnevusega, on hea taas olla Peugeot 207 S2000 roolis. Kiireid sõitjaid on stardis palju, konkurents on tihe ja see on hea,» sõnas Joge.

Kruuda ja Joge konkurendid Rally Estonial on tugevad. Ford Fiesta S2000 autodega on stardis WRC-sarjas osalevad Martin Prokop ja Dennis Kuipers, kohal on pea kõik Eesti kiiremad sõitjad N-rühmas, lisaks neile Läti ja Leedu sõitjad. Soome sõitjatest on esindatud väga kiire Jari Ketomaa, kes sõidab MML Sports meeskonna Mitsubishi Lancer EVO X R4 autoga ja taas on Eestis stardis Kari-Ali Rantala (Škoda Fabia S2000).  

15.-16. juulil sõidetav Rally Estonia 2011 on Eesti meistrivõistluste 4. etapp, Balti meistrivõistluste 2. etapp, FIA Historic Euroopa meistrivõistluste kandidaatralli ja FIA ametlik kalendriüritus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles