Rattatiimid pööravad Touril toitumisele suuremat tähelepanu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toit
Toit Foto: SCANPIX

Tour de France´i ajal kavatsevad rattatiimid Rabobank ja BMC võtta kasutusele eri meetmed söögi suhtes vältimaks eelmise aasta skandaali, kus hispaanlane Alberto Contador pärast positiivset dopinguproovi väitis, et keelatud aine klenbuterool sattus tema organismi saastunud liha kaudu.

Seetõttu pööravad palju meeskonnad tänavusel Touril toitumisele palju tähelepanu. Näiteks Rabobank ja BMC on võtnud halbade üllatuste vältimiseks kasutusele erimeetmed. Hollandi meeskond Rabobank teatas, et kavatseb kogu söögiks oleva liha eelnevalt kontrollida. Osa lihast olevat juba kontrollitud ning tuurile saadetud.

USA tiim BMC aga läheb sammuke kaugemale ja võtab Tourile kaasa isikliku koka, et ratturid ennast võimalikult mugavalt tunneksid.

Ekstreemseima algatusega tuli lagedale aga ameeriklane Dave Zabriskie, kes üritab teha ajalugu ning läbida tuuri taimetoitlaste menüüga. Rattur on taolist menüüd katsetanud ja see on tema puhul töötanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles