BBC aitab naistennisistide kiljumist summutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova
Maria Šarapova Foto: SCANPIX

BBC (Suurbritannia avalik-õiguslik televisiooni- ja ringhäälingukorporatsioon) tuli vastu paljude tennisefännide soovile ja mõtles välja programmi, mille abil saab raadiokuulajaid naistennisistide valjuhäälsest kiljumisest säästa.

Tänavusel Wimbledoni suure slämmi turniiril on naistennisistide kiljumisest palju juttu olnud, lisaks fännidele on oma pahameelt avaldanud ka korraldajad, vahendab Metro.

BBC töötas välja programmi nimega Wimbledon Net Mix ning seda kasutades saavad raadiokuulajad väljakult tulevat heli summutada ning keerata kõvemaks kommentaatori juttu. BBC loodab, et selle programmi abil muutuvad Wimbledonist tehtavad raadioülekanded kuulajatele nauditavamaks. Programmi saab tasuta alla laadida BBC koduleheküljelt.

BBC audio- ja muusikaosakonna juhataja Rupert Bruni sõnul on neile laekunud hulgaliselt kaebusi, et väljakult kostuv heli, eriti naistennisistide kiljumine on liiga vali. «Oleme saanud palju kaebusi helitasakaalu kohta, paljud on kirjutanud, et soovivad, et kommentaatorite jutt oleks valjem ja mängust tulevad hääled nõrgemad,» selgitas Brun. «Otsustasime programmi väljastada Wimbledoni ajal, kuna selle ajal kurdetakse alati naiste kiljumise üle.»

Wimbledoni korraldustoimkonna pealik Ian Ritchie ütles eelmisel nädalal intervjuus ajalehele Telegraph, et osade naistennisistide erakordselt vali kiljumine rikub teiste mängijate turniiri. «Kui küsida, mille kohta ma kõige rohkem kaebekirju saan, siis kiljumine on kindlasti esiotsas,» tunnistas Ritchie.

Suurimad kiljujad on venelanna Maria Šarapova ja valgevenelanna Victoria Azarenka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles