Maailma esireketiks tõusev Djokovic alistas Wimbledoni finaalis Nadali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic võidukarikaga
Novak Djokovic võidukarikaga Foto: SCANPIX

Homme avaldatavas meeste tennise maailma edetabelis esikohale tõusev Novak Djokovic tõestas täna, et on seda igati väärt, alistades Wimbledoni suure slämmi turniiri finaalis praeguse esireketi Rafael Nadali.

24-aastane serblane sai tiitlikaitsjast Nadalist jagu 6:4, 6:1, 1:6, 6:3, kohtumine kestis kaks tundi ja 28 minutit.

Djokovic on nüüd võitnud kolm suure slämmi turniiri – lisaks tänavusele Wimbledonile on ta kahel korral (2008 ja 2011) võidutsenud ka Austraalia lahtistel meistrivõistlustel. Nadal on karjääri jooksul võitnud kümme suure slämmi turniiri, Wimbledonis võidutses ta 2008. ja 2010. aastal.

Nadal ja Djokovic on omavahel kohtunud nüüd 28 korda ning seis on 16:12 Nadali kasuks, kuid kõik tänavused viis mängu on võitnud Djokovic. Murul olid nad enne tänast mänginud kahel korral, viimati 2008. aastal, ja mõlemad mängud võitis Nadal.

Djokovici tänavune seeria on muljetavaldav – ta on võitnud 48 ja kaotanud vaid ühe mängu, selle seeria sees on ta võidutsenud kaheksal turniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles