Kvitova täht lõi eredalt särama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21-aastane Petra Kvitova võitis Wimbledonis oma karjääri esimese suure slämmi tiitli.
21-aastane Petra Kvitova võitis Wimbledonis oma karjääri esimese suure slämmi tiitli. Foto: SCANPIX

Esimest korda suure slämmi tenniseturniiri finaalis mänginud Petra Kvitova oli kui rahu ise, võites pealtnäha mängleva kergusega Wimbledoni karika ning nüüd ennustatakse tšehhitarile suurt tulevikku.
 


«Ütlesin endale, et see on lihtsalt üks tavaline matš, enne mängu leppisime treeneritega kokku, et võtan seda kui 4. ringi mängu,» selgitas 21-aastane tšehhitar, kuidas ta suutis rahu säilitada.

Kvitoval kulus tund ja 25 minutit, et alistada 6:3, 6:4 favoriidiks peetud 5. paigutusega venelanna Maria Šarapova, kes Wimbledonis seitse aastat tagasi kõigest 17-aastasena võidutses.

«Šokeerivalt hea,» oli kolmekordne Wimbledoni võitja, tänavu BBC kommentaatorina tegutsenud John McEnroe Kvitova üleolekust vaimustuses. «Ta jättis mulje, nagu oleks see nii lihtne.»

Šarapova kiitis

«Tegelikult olin üllatunud, et end väljakul nii vabalt tundsin,» tunnistas 8. asetatud Kvitova. «Võtsin ühe punkti, ühe geimi korraga, ma ei mõelnud, et see on Wimbledoni finaal.»

Ka Šarapova tõdes, et vasakukäeline Kvitova oli temast lihtsalt parem. «Ta servis väga hästi ja tema löögid olid äärmiselt tugevad, ta oli palju agressiivsem ja see andis talle eelise,» möönis Šarapova.

Šarapova oli küll silmanähtavalt pettunud, kuid Kvitova kohta jagus tal kuhjaga kiidusõnu. «Ta on nüüd suure slämmi turniiri võitja. Tal on tohutu potentsiaal jõuda veel kaugemale ja teha suuri tegusid,» uskus Šarapova.
Wimbledon on Kvitova jaoks üsna olulise tähtsusega turniir, kuna just seal sai aasta tagasi alguse tema tähelend. Toona maailma edetabelis

62. kohal paiknenud Kvitova polnud muruväljakul võitnud ühtegi mängu, kuid jõudis Wimbledonis üllatuslikult poolfinaali, mäletatavasti alistas ta veerandfinaalis närvesöövas heitluses Eesti esinumbri Kaia Kanepi. Poolfinaalis tuli tal aga tunnistada hilisema võitja Serena Williamsi paremust.

«Eelmisel aastal polnud mul väga võimalust võita, Serena mängis nii hästi. Olin noor ja ei uskunud, et võiksin temast jagu saada, aga seekord tundsin, et võin võita,» võrdles Kvitova mullust tänavusega. «Olen enesekindlam, mulle meeldivad tähtsad mängud ja finaalid.»

Kvitova sõnas, et mängis finaalis oma parimat tennist, ent tegelikult on tal veel mitmes vallas areneda. «Saaksin kõike parandada, nii füüsilist vormi kui erinevaid mänguelemente, näiteks servi,» loetles ta.

Kvitova triumfi jälgisid Wimbledoni peaväljakul ka Tšehhi kuulsaimad naistennisistid, endised Wimbledoni võitjad Martina Navratilova ja Jana Novotna. «Sain nendega pärast mängu kokku, nad olid väga õnnelikud ja embasid mind,» avaldas Kvitova, kes on just Navratilovat oma suurima eeskujuna nimetanud. «Pärast nendega kohtumist puhkesin lihtsalt nutma. See on nii uskumatu tunne, arvan, et saan alles paari päeva pärast aru, et võitsin Wimbledoni!»

Djokovic alistas Nadali

Meeste üksikmängus tõestas aga täna avaldatavas maailma edetabelis esikohale tõusev Novak Djokovic, et on seda igati väärt.

Finaalis alistas ta 1. asetatud Rafael Nadali. 24-aastane serblane sai tiitlikaitsjast jagu 6:4, 6:1, 1:6, 6:3, kohtumine kestis kaks tundi ja 28 minutit. Djokovic on Nadalist tänavu viiel korral parem olnud.

«Väga raske on seda tunnet sõnadesse panna,» õhkas Djokovic. «See on mu elu parim päev. Wimbledon oli esimene tenniseturniir, mida ma väiksena nägin, ja siis unistasin selle võitmisest. Mul on tunne, et ma magan ja näen und!»

 «Ma pole kunagi muruväljakul nii hästi mänginud,» lisas ta.

Djokovic on nüüd võitnud kolm suure slämmi turniiri, neist kaks tänavu – mäletatavasti võidutses ta ka Austraalia lahtistel meistrivõistlustel, kus sai esikoha ka 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles