Jalgpalli MMil võidakse sarnaselt hokile mängida kolmandike kaupa

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks välja nägema Al Gharafa staadion, kus mängitakse ka 2022. aasta MMi mänge.
Selline peaks välja nägema Al Gharafa staadion, kus mängitakse ka 2022. aasta MMi mänge. Foto: SCANPIX

2022. aasta jalgpalli MM toimub teatavasti Kataris ning juba praegu peetakse arutelusid, et kuidas kaitsta mängijaid seal valitseva kuuma ilma eest.

Teatavasti võetakse 2022. aasta MMi ajal kasutusele staadionite jahutamise süsteem ja tehnoloogiat töötava ettevõtte Arup Associatesi direktori Michael Beavoni sõnul valitseb staadionitel seetõttu ühtlane 24 kraadi, kirjutab Sportsmail.

Samas lisas Beavon, et kõrgemate temperatuuride korral tuleks matšid peatada. Samas lisas ta võimalusele, et kohtumised võidakse pidada kolmandike kaupa. Kui praegu mängitakse teatavasti kaks 45-minutitlist poolaega, siis Beavoni sõnul võidakse Kataris mängida kolm 30-minutilist kolmandikku.

«FIFA on öelnud, et kui temperatuur on 32 kraadi või rohkem, siis nad peatavad matši ja mängitakse kolm 30-minutilist kolmandikku,» sõnas Beavon.

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA on sellise plaani olemasolu eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles