Meerits: see on mu uue elu algus!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Meerits.
Marko Meerits. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Eesti jalgpallikoondises kaks mängu pidanud ja FC Flora põhiväravavahi rolli kandnud 19-aastane Marko Meerits allkirjastas kolmeaastase lepingu Hollandi kõrgliiga klubiga Vitesse. Nooruke väravavaht pääses Arnhemi linnas baseeruva klubi ridadesse testimiseta. «Päev enne äralendu sain teada, et tuleb Hollandisse lennata,» lausus Meerits, kelle sõnul oli Vitesse teda mitu kuud jälginud.


Suure sammu edasi astunud Meerits oli mõistetavalt ülevas tujus: «Super tunne! See on midagi teistsugust. See on minu uue elu algus!»

Meerits oma eelmise klubi Flora eest euromänge pidada ei jõudnud. «Midagi ei ole teha. Kahju, aga sellist võimalust ei saa kasutamata jätta,» ütles Tallinnast pärit mängumees.

Flora eest vaid 23 kohtumist pidanud Meerits ei kavatse Hollandisse pingile istuma minna. «Kindlat põhiväravavahti praegu pole. Kes rohkem vaeva näeb, sellele võimalus antakse,» kinnitas ta.

Meeritsa konkurendiks on 22-aastane hollandlane Eloy Room. Rohkem väravavahte pole Vitessel kavas palgata.

Hotellis peatuv Meerits käis juba ka korterit vaatamas. «Esmaspäeval sõidame Saksamaale laagrisse, tagasi tulles peaksin juba oma elamisse kolima,» rääkis mängumees.

Eelmisel hooajal riigi meistrivõistlustel 15. koha saanud Vitesses käib suhtlus peamiselt hollandi keeles, seega ei jää ka eestlasel muud üle, kui kohalikku keelt õppima hakata.

«Keele õppimise vastu pole mul midagi. Väga hea, kui uue keele suhu saab,» kostis praegu Eesti koondises Sergei Pareiko ja Pavel Londaku varju jääv Meerits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles