Nõmmel peetud maastikurattavõistluse võitis Martin Loo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Loo
Martin Loo Foto: Estonian MTB Weekend

Tallinnas Nõmmel peetud kõrgetasemelise maastikurattavõistluse Tallinna Sadam GP meeste eliitklassi võit jäi Eestisse, esimesena ületas finišijoone Martin Loo (Infotre-Bi&Esse-Leecougan). Parim naisrattur oli ukrainlanna Jana Belomoina.

28-kraadises suvesoojuses peetud rahvusvahelise maastikurattavõistluse stardis oli 45 ratturit kuuest riigist, neist 10 naist. Kõrge raskusastmega Tallinna Sadam GP 2011 raja pikkus oli 4,7 km, ühe ringi jooksul läbisid võistlejad enam kui 75 tõusumeetrit.

Loo asus võistlust juhtima alates teisest ringist ning pärast seda enam liidripositsiooni käest ei andnud ja kasvatas võistluse lõpuks edu teise koha ees rohkem kui kolmele minutile.

Loo on U23 võistlusklassis Tallinna Sadam GP maastikukrossivõistlusel olnud parim ka kahel varasemal aastal.

Poodiumi madalamatele astmetele jõudsid tänavu Maksim Gogolev Venemaalt ja Pascal Schmutz Šveitsi rahvuskoondisest.

Parim U23 klassi rattur oli lätlane Matiss Preimanis (team Rietumu Delfin) ning kiireim M18 klassi rattur oli Sten Saarnits Kalevi Jalgrattakoolist.

Seeniorklassis jõudis esimesena üle finišijoone Pait Hirv, Haanja Rattaklubist.

Maaris Meier oli sunnitud kummi purunemise tõttu esimesel ringil leppima Naiste-eliitklassi arvestuses seitsmenda kohaga.

Schmutz võitis kõige tehnilisema ratturi eriauhinna 100 eurot, mille Specialized pani välja sõitjale, kes raja keskosas asunud rajalõigu, mis sisaldas võistluse üht keerukamat laskumist ning sellele järgnevat tõusu, kõige kiiremini läbib. Schmutz läbis rajalõigu ajaga 1:43,0, edestades vaid 0,4 sekundiga paremuselt teise aja teinud Erki Pütseppa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles