West Hami peatreener: Margaret Thatcher tappis jalgpalli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margaret Thatcher
Margaret Thatcher Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliklubi West Hami peatreener Sam Allardyce esines küllaltki kummalise avaldusega – nimelt teatas Allardyce, et Inglismaa jalgpall on kehvas seisus, kuna lapsed ei tegele koolis piisavalt spordiga ning selles olevat süüdi endine Suurbritannia peaminister Margaret Thatcher.

Juunikuus West Hami peatreenerikohale asunud Allardyce’i sõnul õõnestasid profijalgpalli Thatcheri valitsemise ajal tehtud otsused, vahendab Eurosport.

«Pärast seda, kui Thatcher tühistas õpetajatele laste treenimise eest lisatasu maksmise, on koolides sportimine vähenenud,» pahandas Allardyce. «Thatcher tappis jalgpalli, selles pole kahtlustki.»

«See on töölisklassi spordiala, aga nüüd on ainult erakoolides sellised sportimisvõimalused nagu minu ajal oli,» jätkas 56-aastane Allardyce. «Ja isegi seal ei mängi suurem osa neist jalgpalli, vaid peamiselt ragbit. Kuigi mitmed klubide on loonud oma akadeemiad, tuleb neist poole vähem jalgpallureid kui vanasti koolisüsteemist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles