Kolm paatkonda saadetakse MMile olümpiapileteid püüdma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja ja Kaspar Taimsoo näod räägivad pärast Luzerni MK-etappi enda eest.
Allar Raja ja Kaspar Taimsoo näod räägivad pärast Luzerni MK-etappi enda eest. Foto: Rein Kilk/Eesti Sõudeliit

Kaisa Pajusalu, Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä, Vladimir Latin ja Joosep Laos – need on sõudjad, kes saadetakse suve lõpus Bledi MMile Eestile olümpiapileteid püüdma.

Nii Sõudeliidu presidendi Rein Kilgi kui ka peasekretär Jaan Tultsi häälest ei kõlanud erilist rahulolu, kui nad Luzerni MK-etappi kokku võtsid. Ühtekokku lahkusid eestlased Šveitsist kuuenda, 11. ja 12. kohaga. Ehk siis ei midagi säravat.

Väike pettumus? «Meeste paarisaeruliselt kahepaadilt ehk Kasparilt ja Allarilt oleks enamat oodanud. Nad olid ise ka üsna pettunud. Teised eestlased vedasid oma taseme välja,» hindas Kilk.

Taimsoo oli tige

Ka Taimsoo ja Raja ise tõdesid, et kuuenda koha üle hõisata ei saa. Samas pole nende sõnul ka midagi katastroofilist lahti. Vastupidi. Vähemalt poolfinaali järel tõdesid mõlemad mehed, et vorm on liikumas vaid ülesmäge. Vastutuules sõidetud finaalis kustuti paraku 1500 meetri järel.

«Pettunud ja kurvad me pole, aga enda peale olen natuke tige küll! Ootasin finaalis finišijoont nii palju, et kuulsin finišeerimise häält valesti ning lõpetasin sõudmise liiga vara. Paar tõmmet jäi seetõttu tegemata ja sloveenid said meist mööda,» nentis Taimsoo, kelle sõnul peaks vorm nüüd vaid paremaks minema.

Sama uskus ka tema paarimees Raja: «Horvaatia laagri järel kannatasime mõlemad üle­treeningu käes ja seetõttu jäi treeningutesse sisuliselt kahenädalane auk sisse. Pidime tugevalt treenimise asemel puhkamisele keskenduma. See ilmselt annabki praegu pisut tunda. Tippvorm on planeeritud MMi ajaks ja olen kindel, et seal suudame hooaja parimaid esitusi näidata.»

Seetõttu ei kahtle kumbki, et MMil on taas võimalus medalikonkurentsi sekkuda. See on vähemalt mõlema mehe eesmärk. Ja seda vaatamata sellele, et paarisaerulistel kahepaatidel on tase tugevam kui aastaid tagasi. Mida lähemale olümpiale, seda tihedamaks läheb ka konkurents. Luzernis võidutsesid ja võtsid ka MK-sarja üldvõidu Uus-Meremaa sõudjad Joseph Sullivan ja Nathan Cohen 6.29,41ga. Eestlased finišeerisid 6.37,87ga.

Kuidas MMi ajaks seda vahet aga tasa teha? «Ega meil mingit saladust pole. Tuleb rügada, teha tööd ja veel kord tööd! Lähemegi varsti taas Viljandisse laagrisse, et seal raskeid treeninguid teha,» kinnitas Raja.

Jämsä oli pettunud

Kui Taimsoo ja Raja esitus välja arvata, siis võis Luzerni etapiga Kilgi ja Tultsi sõnul üsna rahule jääda. Suuri üllatajaid polnud, kõik sõitsid oma taseme välja. Nii naiste ühepaadil 12. koha saanud Kaisa Pajusalu kui ka 11. lõpetanud paarisaeruline neljapaat tõestasid, et Bledi MMilt võib hea õnne korral olümpiapiletitega lahkuda.

Kui neljasel piisab OMile jõudmiseks MMil kohast 11 parima hulgas, siis Pajusalu peaks mahtuma üheksa parima naise sekka. Samas on eestlanna alati näidanud hooaja teises pooles paremat minekut kui esimeses. «Praeguse seisuga tundub, et oleme kolmes olümpiakohas kinni. Kolm paatkonda peaksime olümpiale küll saama,» kinnitas Kilk positiivselt.

Vaid kaks nädalat koostööd harjutada saanud paarisaerulise neljapaadi 11. koht näitavat, et mitte miski pole võimatu. Koostöö lihvimiseks on vaja aega ning võistluseid.

 Treeningul libisevat paat juba hästi, kuid võistlustel tehnika lagunes. Piltlikult öeldes olevat veel olnud justkui neli ühepaadi meest.

 «Ootasime paremat. Treeningul tundus, et koostöö klappis paremini. Samas võistlused ja treeningusituatsioonid on sootuks erinevad. Peame väga kõvasti tööd veel tegema,» tõdes Jämsä, kes on paatkonna eessõudja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles