Naiste tennise auhinnarahad kasvavad pea poole võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklanna Venus Williams aastalõputurniiri esikoha trofeega.
Ameeriklanna Venus Williams aastalõputurniiri esikoha trofeega. Foto: AFP / Scanpix

Majanduskriisi taustal näib naiste tennisel üllataval kombel järjest paremini minevat. Eelmisel nädalal avalikustati uue hooaja eelarve ning selgub, et auhinnarahade kogusumma tõuseb koguni 40 protsenti, samas tennisehooaeg muutub lühemaks.

Pärast Doha aastalõputurniiri pandi paika 2009. aasta naiste WTA tuuri plaanid. Süsteemimuutus ja suurenenud toetajate arv muudab võistluskalendri lühemaks ning võidurahad palju suuremaks.

Tuleval hooajal on tuuri ürituste korraldamiseks ette nähtud 710 miljonit USA dollarit, sellest 84 miljonit on lubatud Doha aastalõputurniirile.

Naiste auhinnaraha kerkib aga 86 miljoni dollarini. Võrdse suurusega summad jaotatakse laiali nii neljal suure slämmi turniiril kui ka uue Premier sarja neljal suurturniiril.

«2009. aasta plaanid on tehtud vastavalt kolmele põhitegurile. Esiteks tervislikum võistluskalender mängijatele, mis tähendab lühemat hooaega. Teiseks suurenenud auhinnaraha, mis peegeldab ülemaailmset nõudluse tõusu naiste tennise järele. Kolmandaks on loodud selgem süsteem publikule, kus parimad mängijad kohtuvad üksteisega tihedamini,» kirjeldas WTA tegevdirektor Larry Scott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles