Rocki grusiinid võivad jääda Venemaa viisata

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Tsintsadze
Giorgi Tsintsadze Foto: Sille Annuk

Tartu Rocki korvpallimeeskond on sattunud keerulisse olukorda, kuna Venemaa keeldub väljastamast riiki sissesõidu viisat nende grusiinidest mängumeestele Giorgi Tsintsadzele ja Viktor Sanikidzele.


Rocki mänedžeri Meelis Pastaku sõnul põhjendas Venemaa viisast keeldumist Venemaa ja Gruusia vaheliste diplomaatiliste sidemete puudumisega. «Saatkonnast öeldi konkreetselt, et nad ei saa meid aidata,» lausus Pastak.

Rock peab eeloleval teisipäeval kohtuma eurosarja esimeses voorus Samaras sealse meeskonnaga. Kui põhitegijate hulka kuuluvaid Tsintsadzet ja Sanikidzet riiki ei lubata, võib Rock kaaluda Venemaale sõidust loobumist, mis omakorda muudab võimatuks sarjas jätkamise.

Eesti meisterklubi juhtkond on probleemist teavitanud rahvusvahelist korvpalliliitu ning otsib abi Venemaa alaliidust ja sealsest välisministeeriumist.

«Asja aetakse väga kõrgel tasemel,» kinnitas Pastak eile. «Lahendus peaks saabuma neljapäeval või reedel. Vähemalt nii meile lubati.»

Tartu Ülikooli spordiklubi juhtkonda kuuluva Harry Lembergi hinnangul on olukord kummaline. «Riik, kelle meeskonnad osalevad rahvusvahelistes sarjades, peaksid andma garantii, et kõik sportlased lubatakse maale,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles