Karl ja Gustav Kruuda tahavad sarnaneda vendade Solbergidega

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Kruuda ralliauto roolis.
Gustav Kruuda ralliauto roolis. Foto: Internet

Rallisõitja Karl Kruuda suurimaks fänniks on tema 13-aastane väikevend Gustav, kes unistab samuti rallimehe karjäärist.


«Võistlustel ei saa ta veel osaleda, kuid minu esimese autoga teeb juba Laitse rajal trenni,» rääkis Karl Kruuda. «Käin teda õpetamas ja kõrval istudes tuleb hirm peale. Temast tuleb suur konkurent.»

Kruuda loodab, et tulevikus sarnanevad nad Gustaviga praegu rallimaailma tippu kuuluvate vendade Petter ja Henning Solbergiga. «Mina tahan muidugi olla Petter,» teatas Karl Kruuda naerdes. «Küll me teeme selle asja juba varem kodus selgeks. Praegu igatahes Gustav austab mind kui vanemat venda ja vaatab mulle alt üles.»

Karl Kruuda sõnul on väike Gustav justkui elav rallileksikon. «Ta teab täiesti uskumatuid asju. Näiteks pärast Rally Estoniat teatas ta, et minu katkestamise protsent on sama väike kui Sebastien Loebi esimesel MM-hooajal,» tõi ta vahva näite. «Peaaegu iga päev vaatab ta rallidest pikki kokkuvõtteid, tunneb rallide kiiruskatseid ja teab peast kõiki sõitjaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles