Rullsuusatajad kogunevad pühapäeval Jõulumäele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rullsuusataja.
Rullsuusataja. Foto: Stefan Schurr

Pühapäeval, 24. juulil sõidetakse Pärnumaal Jõulumäel Nevene rullsuusamaraton.


Võistlus on suunatud kõikidele suusahuvilistele, kelle füüsiline seisund võimaldab valitud distantsi läbida. Oodatud on nii profi-, harrastus- kui noorsportlased.

Maratonist võivad osa võtta kõik 1996. a. (21 km distantsil 1999.a.) ja varem sündinud rullsuusatajad. Nooremaid lubatakse rajale vaid lapsevanema või eestkostja kirjalikul nõusolekul.

Rullsuusamaratoni põhidistants on 42 km, poolmaratoni distants on 21 km. Mõlemad distantsid peetakse ühisstardist.

Mõlemat distantsi sõidetakse 3,5 km pikkusel asfaltringil, mis asub Jõulumäe Tervisespordikeskuses. Raja laius on 2,5 km ulatuses ca 3 m, 1 km ulatuses 5 m. Teekatte seisukord on väga hea. Rada on vaheldusrikas, reljeefne ja kurviline. Raja läbimine nõuab head rullsuusavalitsemist ega sobi algajatele. 42 km maratonidistantsil läbitakse ringi 12 korda, 21 km distantsil 6 korda.

Maratoni sõiduviis on vaba. Uuendusena on sellel aastal kavas eraldi arvestus klassikatehnikas suusatajatele. Klassikasõitjad stardivad ühisstardist vabatehnikas suusatajatega koos.

Ajakava:
21 km poolmaratoni start kl 10.30
42 km rullsuusamaratoni start kl 12.00
Finiš suletakse pärast viimase lõpetaja finišeerumist, kuid mitte hiljem kui kell 14.30.

Jõulumäe Tervisespordikeskus asub Pärnu linnast ca 20 km lõunas. Keskusesse saab, sõites Pärnust ca 15 km Riia poole ning keerates seejärel vasakule. Maanteelt jääb keskusesse paar kilomeetrit. Tee on viitadega tähistatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles