Probleem laheneb – Rocki grusiinid saavad ilmselt viisa

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Tsintsadze
Giorgi Tsintsadze Foto: Sille Annuk

Tartu Rocki grusiinidest korvpallurite Giorgi Tsintsadze ja Viktor Sanikidze viisaprobleem saab Vene välisministeeriumi abil täna tõenäoliselt lahendatud.


«Venemaa välisministeerium saadab reede hommikuks Tallinnas asuvasse Vene saatkonda meestele eraldi kutse,» kuulutas Rocki mänedžer Meelis Pastak eile pärastlõunal rõõmusõnumit. «Loodetavasti mõistetakse saatkonnas meie olukorda ning viisa vormistatakse ühe päevaga.»

Tavaliselt kulub selleks toiminguks rohkem aega. Paraku just aega pole tartlastel kusagilt juurde võtta. Esmaspäeva hommikul peab meeskond alustama teekonda Samarasse, kus teisipäeval kohtutakse eurosarja avaringis sealse meeskonnaga.

Laiem probleem

Üleeile Eesti meedias kulutulena levinud uudis, et grusiinid ei saa Venemaal Rocki aidata, tekitas suurt vastukaja – radikaalsemad pidasid paremaks eurosarjast loobuda, alalhoidlikumad korvpallihuvilised arvasid, et hoolimata probleemidest peaks ülejäänud meeskond siiski Venemaale sõitma.

Mängimise poolt olid ka pallurid ja treenerid. Klubi juhtkond jättis aga otsad lahtiseks ning asus probleemile lahendust otsima.

Tartlased otsisid abi rahvusvahelise alaliidu FIBA Euroopa organisatsioonist ning Venemaa korvpalliliidust.

«Asja aeti väga kõrgel tasemel,» viitas Pastak lahenduse tagamaadele. On teada, et Venemaa korvpalliliidu inimesed palusid abi oma riigi välisministeeriumilt.

Rocki õnneks on tegemist laiema probleemiga – grusiine leidub teistegi meeskondade koosseisudes.

Mullused seiklused

Tegelikult pole probleemid reisimisega grusiinidele ammu enam võõrad. Möödunud hooajal kohtus Rock kahe Vene klubiga, Samara ning Permi Ural Greatiga.

Mõlemal korral tekkis juba toona Eesti meistermeeskonnas pallinud Tsintsadzel eri riikide piiride ületamisega probleeme.

Veebruaris Permi sõites oli kogu ülejäänud meeskond piiripunkti läbinud, ent ametnikud uurisid kõrgendatud tähelepanuga grusiini passi. Venemaa pinnale lubati ta alles pärast telefonikõnet piiripunkti ülematele. Justkui asjade loomuliku jätkuna oli Tsintsadze ainus, kelle kotti tolliametnik põhjalikult uuris.

Aprillis sõitis Rock eurosarja finaalturniirile Küprosele. Ülejäänud meeskond pääses taas vaevata riiki, ent Tsintsad­ze saadeti piirilt tagasi. Ametnike sõnul pidanuks Gruusia kodanikel olema sissesõiduviisa.

Kaks nädalat varem samas kohas viibides polnud aga keegi viisat küsinud.

Nii tuli Tsintsadzel naasta Prahasse, hankida järgmisel päeval viisa ning seejärel sõita meeskonnakaaslaste juurde.

Kui Tsintsadze ja Sanikidze viisaprobleem saab täna tõesti positiivse lahenduse, võib karta, et teekond mängupaika kujuneb kevad-talviste reiside koopiaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles