Sõber: läheme ka poolfinaalis võidu peale välja

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Puidet (nr 7)
Jaan Puidet (nr 7) Foto: fibaeurope.com

EMi B-divisjoni turniiril juba poolfinaali jõudnud Eesti U20 korvpallikoondise peatreener Andres Sõber pakatas pärast eileõhtust treeningut enesekindlusest. «Olen vana kooli mees ja ei taha suurte lubadustega midagi ära sõnuda, kuid võib ju arvata, et läheme ka poolfinaalis võidu peale välja,» sõnas ta.


Kui Eesti suudab täna kell 21.45 algavas kohtumises Belgia alistada, annab see tulevaks hooajaks pääsme A-divisjoni. Samas annab Sõber endale aru, et ees ei oota sugugi kerge lahing. Belgia pole kogu turniiri jooksul kaotanud ühtegi kohtumist, üleeile alistati ka üks turniiri suursoosikuid Tšehhi.

«Belgia mängu hoiavad üleval neli mustanahalist meest, kellest kaks mängijat on päris heal tasemel,» kirjeldas Sõber vastast. «Aga meil on ka kõvad mehed ja olen kindel, et platsil läheb ägedaks andmiseks. Poiste tuju on hea ja emotsioon kõrge. Teisiti ei saakski olla, oleme ju poolfinaalis.»

Eesti koondise tugevus on seisnud selles, et sisuliselt iga mäng on mõni mees eriliselt esile kerkinud. Rain Veideman on küll parimana olnud tasemel igas kohtumises ja tema keskmine punktisaak on 18,3, lisaks on ta andnud keskmiselt 3,9 söötu ja teinud kolm vaheltlõiget.

Sõber kinnitas, et on põhiraskust kandvate meestega väga rahul. «Olen turniiri käigus paljusid asju ümber hinnanud ja mängu korrektiive teinud, kuid meie peamine relv on ikkagi agressiivne kaitse,» rääkis ta. «Jätkame samas võtmes ja poolfinaaliski läheme vastast poole platsi pealt murdma.»

Eesti on kogu turniiri üks omapärasemaid meeskondi, kus niigi vähesed pikad pallurid pole viimastes kohtumistes suurt rolli mänginud. «Mängus Gruusiaga polnud ma nendega päris rahul ja seepärast tuleb mul siin tegeleda ka nende kasvatamisega,» selgitas Sõber.

Teises poolfinaalis on vastamisi Gruusia ja Tšehhi. Just tšehhe peab Sõber turniiri tugevaimaks meeskonnaks. «Neil on koosseis, mida võivad kõik kadestada – tugevad, pikad ja teravad tagamehed. See, et nad vahegrupis Belgiale kaotasid, oli suur üllatus,» märkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles