Treener peab Laasmat lihvimata teemandiks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Laasma
Liina Laasma Foto: Raigo Pajula

«Liina on veel lihvimata teemant, mida tuleb hoolikalt hoida. Teist nii andekat odatüdrukut pole meil praegu näha,» arvab juunioride Euroopa meistri Liina Laasma treener Jaan Tamm. «Ta on väga sihikindel. Paar aastat tagasi ütles ta, et suurim eesmärk on jõuda spordis võimalikult kaugele.»




Just Tamm oli mees, kes nägi Tõstamaa keskkooli 5. klassis õppivas tüdrukus tulevast odaviskajat. «Pensionieelikuna läksin Tõstamaa kooli kehalise kasvatuse õpetajaks ja sinna kõrvale võtsin väikese treeningugrupi kergejõustiklasi,» meenutab Tamm. «Koolis nägin, et Liinal on erakordselt õige viskeliigutus, ja kutsusin teda ka trenni, aga ta elab eemal ja koolibussi graafik ei klappinud.»

Seepärast tegi Tamm enda sõnul täiesti ebapedagoogilise sammu ja ütles 11-aastasele tüdrukule, et temast saab tulevikus odaviskaja. Paar aastat käis Laasma trennis vaid enne võistlusi, kuid kõigile üllatuslikult võitis B-klassi Eesti meistrivõistlustel pronksi.

«Toona viskas ta 400-grammist oda esimest korda üle 40 meetri. Ütlesin siis talle, et hakkame nüüd tõsiselt trenni tegema, järgmine aasta viskad juba 50 meetrit,» meenutab Tamm aastatetagust jutuajamist. «Liina ei tahtnud mind uskuda. Kuid aasta hiljem viskaski ta 50 meetrit ja sellest ajast peale suhtub ta treeningutesse väga tõsiselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles