Michael Phelps nägi kaotust vajalikuna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ujuja Michael Phelps
USA ujuja Michael Phelps Foto: SCANPIX

Öeldakse, et kaotus õpetab alati rohkem kui ükskõik milline võit. Isegi Pekingi olümpialt kaheksa kulda võitnud ujuja Michael Phelps teab seda tuntud ütlust.


«Loomulikult oleksin tahtnud võita. Aga see kaotus on mulle järgmiseks aastaks väga vajalik,» vihjas Shanghai MMil 200 meetri vabaujumises kaasmaalasele kaotanud Phelps Londoni olümpiale.

Kunagi varem pole Ryan Lochte 200 meetri vabaujumises Phelpsi ees tiitlit võtnud. Ometi ei tahtnud ta oma võitu üle tähtsustada. Ta teab, et eile polnud tegu sellesama Phelpsiga, kes võitis Pekingi olümpialt kaks kulda. Ta teab, et viimasel ajal on Phelps keskendunud pigem treeningutele, et olla Londoni OMil taas löögihoos. Shanghai MM on tema jaoks vaid vaheetapiks.

Ainus, mis Lochte võidujärgselt ütles, oli see, et tegemist oli hea võistlusega. Phelps aga tunnistas, et tal polnud rohkemat kuskilt välja võtta. «See oli kõik, mis mul varuks,» nentis ta.

Lochte läbis distantsi 1.44,44ga, Phelps aga 1.44,79ga. Kolmas oli kahe ameeriklase järel sakslane Paul Biedermann 1.44,88ga.

Tegelikult on Phelps ja Lochte treeningukaaslased ja väga head sõbrad. Juba enne võistlust ütles Lochte: «Ükskõik, mis ka ei juhtuks. Ainuke, mida ma tean, on see, et me suudame Michaeliga teineteist edasi viia. Kindlasti oleme Londonis mõlemad väga heas löögihoos.»

Viimastel aastatel oma hiilgeaja tulemustest kaugele jääv Phelps tõdes, et on oma kaotustes ise süüdi. Ta ise pole piisavalt treeninud. Viimasel kaheksal kuul olevat ta aga motivatsiooni taas üles leidnud, ja eelkõige just Londoni olümpiat silmas pidades.

«Ma tean, kuhu võin jõuda ja mida pean selleks tegema. Tean, et suudan ujuda kiiremini kui praegu. Selles pole kahtlustki,» kinnitas Phelps, kes on olümpiamängudelt võitnud ühtekokku 14 kulda.

Shanghai MMi teised tulemused jäidki Phelpsi ja Lochte duelli varju. Eile võitis naiste 100 meetri seliliujumise 59,05ga Jing Zhao, teine oli venelanna Anastasia Zujeva 59,06ga ja kolmas ameeriklanna Natalie Coughlin 59,15ga. Naiste 1500 meetri vabaujumises oli 15.49,59ga parim taanlanna Lotte Friis. Meeste 100 meetri seliliujumises võidutses prantslane Camille Lacourt 52,76ga. Teine oli sama ajaga tema kaasmaalane Jeremy Stravius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles