Kehv atmosfäär ja tulemused viisid Puštovi vallandamiseni

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Puštov sai Levadia peatreeneri ametit pidada natuke vähem kui aasta.
Aleksandr Puštov sai Levadia peatreeneri ametit pidada natuke vähem kui aasta. Foto: Peeter Langovits

Mullu 3. augustil teatas FC Levadia jalgpalliklubi, et nad lõpetasid koostöö peatreener Igor Prinsiga. Vähem kui aasta aega hiljem ehk eile tabas sama saatus Aleksandr Puštovi. Seega saab Levadia aasta jooksul juba kolmanda peatreeneri.


«Sergei Hohlov-Simson (Hohlov-Simson jätkab ka klubi tegevjuhina – toim) on nüüdsest ametlikult peatreener ja Marek Lemsalu abitreener,» tutvustas Levadia pressiesindaja Indrek Petersoo klubi uusi juhendajaid.

Sarnaselt eelmise suve sündmustega said ka sel korral otsuse tegemise juures määravaks meeskonna loodetust kehvemad tulemused. Eesti meistriliigas jagab Levadia praegu 39 punktiga Narva Transiga kolmandat ja neljandat kohta.

Sellest suuremaks löögiks oli meeskonna ebaõnnestumine eurosarjas, mille loosi järel võidi isegi käsi hõõruda. «Eks siin räägiti ka, et nii nõrka vastast pole ükski Eesti klubi varem eurosarjas saanud,» tõdes Lemsalu.

Euroopa liiga kolmandas eelringis tuli vaatamata sellele alla vanduda amatööridest koosnevale Luksemburgi meeskonnale FC Differdange. Kahe mängu kokkuvõttes jäädi mäletatavasti vastasele 0:1 alla.

«Otsustavaks sai kõik kokku – punktikaotused koduses meistriliigas ja kõigele krooniks katastroofiline väljakukkumine eurosarjas. Klubis vaadati lihtsalt faktidele näkku,» tõdes Petersoo. «Treeneri ja mängijate vaheline keemia ei olnud ka selline, nagu vaja – mängijad ei suutnud ellu viia seda, mida treener neilt soovis. Kokkuvõttes on tähtis see, mis tulemus põleb mängu lõpus tablool ja praegu oli koht, kus tuli midagi ette võtta.»

«Jutuajamistes Viktoriga (Levadia klubi president Viktor Levada – toim) jõudsime järeldusele, et midagi on mäda. Meeskonnas oli vale atmosfäär. Mängijatel oli huvi jalgpalli vastu kadumas ja polnud enam vajalikku entusiasmi,» avaldas Hohlov-Simson veel otsuse tagamaid.

Kui Levadia meeskond tegi peatreeneri vahetuse uudise teatavaks eile, siis Puštovi töökoht oli löögi all juba varem.

«Pärast ebaõnnestunud euromängu tuli reedel klubi juhtkond kokku ja arutas olukorda ning siis otsustati, et ta jätkab ametis. Nädalavahetusel ei suudetud ka meistriliigas võitu võtta (Levadia viigistas koduväljakul 1:1 Narva Transiga – toim) ning eile (üleeile – toim) tehti selline otsus,» avaldas Petersoo. «Puštoviga lõppes selles punktis üldse meie koostöö. Praegu pole klubis sellist ametit, mida talle pakkuda.»

Levadia uute treenerite Hohlov-Simsoni ja Lemsalu juures on huvitavaks faktiks tõsiasi, et mõlemad on varasemalt kandnud klubis kapteni kohuseid. «See oli nende enda initsiatiiv ja endiste klubi juhtivmängijatena tahtsid nad meeskonnale appi tulla,» avaldas Petersoo.

«Vaagisime erinevaid variante ja jõudsime sellise otsuseni, Marek toetas seda mõtet,» täpsustas Hohlov-Simson.

Esialgu pikka koostöölepingut meestega ei sõlmitud ning nad jäävad ametisse käimasoleva hooaja lõpuni. «Mõtleme juba ka järgmise aasta peale ja hakatakse otsima uut peatreenerit. Hooaja lõpuks tahetakse selles osas selgusele jõuda,» sõnas Hohlov-Simson.

«Elus tuleb tihtipeale võtta vastutus. Praeguse seisuga oleme ametis kolm kuud ja meile otsitakse juba järglast,» täpsustas Lemsalu.

Uued juhendajad viisid eile õhtul juba läbi ka Levadia esindusmeeskonna harjutuskorra ning teevad oma debüüdi tänases karikavõistluste kohtumises Kohtla-Järve FC Lootuse vastu.

«Mängijatele tehti uudis teatavaks treeningul. Viktor tutvustas meid meestele ja siis viisime harjutuskorra läbi. Uudis võeti rahulikult vastu ja pikem jutt tuleb pärast karikamängu,» sõnas Hohlov-Simson. «Kindlasti on uues olukorras teine tunne, kuid ma pole kunagi ühtegi väljakutset kartnud. Eks siis tuleb homme (täna – toim) treenerina meeskonna pingile istuda.»

Kui midagi kardinaalselt kohe muutma ei hakata, on uuel juhendajal selge, mis peab meeskonnas olema teisiti. «Ikka positiivsust on rohkem vaja. Mängijad peavad praegustest raamidest välja tulema ja hakkama uuesti jalgpallist rõõmu tundma,» tõi Hohlov-Simson välja olulisemad nüansid.

Uute treenerite sõnul on Levadia-suguse klubi eesmärgiks alati Eesti meistritiitel ning selle tarbeks soovitakse meeskonda suvel tugevdada veel ühe ründajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles