Lisarehvide hankimine sunnib rallimehi osalema testikatsel

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Margus Pahv


Eesti parim rallimees Ott Tänak kinnitas, et on täna õhtul startivaks Soome MM-ralliks valmis. Tunne olevat koguni nii kindel, et hommikul sõidetavale testikatsele läheb ta vaid seepärast, et saada võistluse ajaks kasutusse viis lisarehvi.


«Sõidame testikatse vaid ühe korra ja püüame rehve säästa,» rääkis Tänak. «Testikatse rehve lubatakse kasutada ka võistluses. Seepärast lähemegi hommikul rajale.» Oma Ford Fiesta seadistuse sai Tänak paika juba Eestis ja sõidumehe sõnul pole vajadust midagi ümber sättida.

Mullu Soomes PWRC-klassis võitnud Tänak on keerulises seisus. Tänavu SWRC-sarja üldvõitu jahtiv mees andis Kreekas liidrikohalt katkestades ära väärtuslikke punkte ja vajab Soomes mulluse edu kordamist. Tänaku kaardilugeja Kuldar Siku sõnul ei saa aga võidukohustusele mõelda, siis ei pruugi tulla võistlusest midagi head.

Soome võistluseks on mehed valmistunud tõsiselt. Enne kodunt lahkumist uuris Tänak möödunud aasta võistluse videot. Osa katseid on samad, mis mullu ning nende teede kohta kiiruslegendi koostamisel on meenutustest kasu. Tänavuse ralli muudab aga eriliseks see, et reedel sõidetakse hoopis peamiselt Lahti ümbruses.

«Kindlasti pole need teed kõigi jaoks võõrad. Näiteks soomlased on seal palju sõitnud, mullegi on mõned katsed mullusest Soome meistrivõistluste etapist tuttavad,» märkis Tänak, kes ei teinud probleemi ka kiiruskatsete vahele jäävatest suurtest vahemaadest. Jyväskylä ja Lahtit lahutab ligi 180 km.

Rallimeeste sõnul ei erine Lahti ümbruse kiiruskatsed seni Soomes kasutusel olnud radadest. Teed on looklevad ja kiired ning vürtsitatud rohkete trampliinidega. Kõik sai aga korralikult kiiruslegendi kirja ja vähemalt video põhjal ei kavatseta enam muudatusi teha. «See teeks asja ainult hullemaks,» arvas Tänak.

Kuigi Tänak näis ajakirjanikega vesteldes rahulik ja enesekindel, märkis ta, et kergekäeliselt ei tohi midagi võtta. «Soomes pole liigne enesekindlus kunagi kasuks tulnud,» lausus ta.

Soome MM-ralli start antakse täna kell 16. Esimene auto alustab esimest kiiruskatset kell 17.13. Kokku läbitakse kolm kiiruskatset, kogupikkusega 39,7 km. Postimees.ee toob võistluse käigu ja eestlaste kommentaarid operatiivselt lugejateni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles