Turniiri teine koht kasvatas Kati Tolmoffi enesekindlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff
Kati Tolmoff Foto: Sille Annuk

«Väga hästi! Olen kõigega rahul!» hõiskas Šotimaa lahtistel sulgpallimeistrivõistlustel Glasgow’s finaali jõudnud Kati Tolmoff rõõmsalt. «Olin vahepeal edetabelis päris kõvasti kukkunud, neid punkte oli vaja.»


Teine koht tagas Taanis treenivale eestlannale 3400 edetabelipunkti ning tõstab ta 59. kohalt eeldatavasti 53ndaks.



Hoolimata finaalis saadud kaotusest jäi Tolmoff turniiriga äärmiselt rahule. Enda sõnutsi ammutas neiu edukalt võistluselt tublisti enesekindlust ning pikaaegne Eesti esinumber tunneb, et on rahvusvaheliselt taas konkurentsivõimeline.



«Võtsin ühe mängu korraga. Pinget oli vähem. Mõtlesin, et halvemini kui olümpial ikka ei saa minna,» naljatles Tolmoff, kes endale siiani olümpiaturniiri avaringi kaotust ette heidab.


«Nüüd olen jälle võistlustel sees. Ma polnud kaua mänginud ja ei teadnud, kuidas üldse rütmi sulandun ja kuidas minema hakkab. Järgmisele nädalale on märksa parem vastu minna.»



Finaalis kaotas Tolmoff maailma 28. reketile, turniiri esimese asetusega inglannale Elizabeth Cannile.



Teel finaali alistas Tolmoff aga kolm edetabelis endast kõrgemal asuvat mängijat, sealhulgas poolfinaalis 2:0 maailma 31. reketi, kohaliku tähe Susan Hughesi.



«Olen teda varem kaks korda võitnud, talle ilmselt ei sobi mu stiil. Eks tal oli palju suurem pinge peal, kodupubliku ees tahaks ju ikka hästi mängida,» mõtiskles Tolmoff. «Mul oli väga keeruline finaali jõuda. Olen kõiki neid mängijaid enne võitnud, aga mitte ühel turniiril järjest. Veerandfinaalist algasid rasked mängud.»



Finaalivastasele suutis eestlanna tõsist vastupanu osutada vaid esimeses geimis, ülejäänud mängus muutus Tolmoff aga kärsituks.



«Ta mängis finaalis väga hästi. Esimeses geimis tegi palju vigu, aga siis hakkas võitlema. Kui olid pikad pallivahetused, siis võitsin ta ära. Aga lühikestel ta läkski selle peale välja, et ma ei tahtnud pikalt venitada,» arutles Tolmoff. «Iga päev pole minu päev, eile ja üleeile läksid kõik löödud lõikepallid sisse, täna auti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles