Sokk ei pidanud koondises pettuma

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ peatreener Tiit Sokk.
TTÜ peatreener Tiit Sokk. Foto: Peeter Langovits

Ukrainas peetud korvpalliturniirilt kahe võiduga naasnud Eesti koondise peatreener Tiit Sokk jäi endast maksimumi andnud hoolealuste esitusega rahule.

«Ma ei pidanud kelleski pettuma. Nägin kõigi puhul seda, mida ootasin,» kinnitas Sokk. Eesti alustas turniiri südikalt, kuid väljakuperemeestele jäädi alla napilt 89:93. Kusjuures selles kohtumises pälvis Eesti NBA kogemusega Ukraina koondise treenerilt Mike Fratellolt kiidusõnu. Soku meelest saanuks aga hoolealused paremini esineda.

«Esimene mäng oli väike ehmatus, kus meil oli paar ärakukkumist,» tunnistas Sokk. «Üldse rääkis meie kahjuks see, et jõuvahekorrad, just füüsise poolelt olid vastaste kasuks.»

Teises kohtumises purustati Jordaania lausa 40 punktiga ning eile oldi 72:70 üle Valgevenest. Kuna valgevenelased olid laupäeval alistanud ukrainlased, oli eestlastel suurepärane võimalus turniir võita. Selleks pidi Eesti alistama Valgevene viie silmaga. Algus oligi suurepärane ning haarati ligi 20-punktiline eduseis, kuid kolmandal veerandajal tabas sinisärklasi mõõn.

«Tegime paar rumalat pallikaotust ja mõned mehed langesid viie veaga välja – korvpallis käivad asjad kiiresti,» kommenteeris Sokk, kellele tegi heameelt see, et august välja tuldi. «See on väga positiivne, et ikkagi võidu võtsime.»

Sarnaselt Eestiga kogusid kaks võitu ka Valgevene ja Ukraina. Tänu korvide vahele teenis turniiril esikoha Valgevene, teiseks tuli Ukraina ja Eesti pidi leppima kolmanda kohaga. Jordaania jäi võiduta ning jäi turniiril viimaseks. Sokk turniiri üldseisule tähelepanu ei pööranud.

«Viimases mängus oli meil veel võimalus, kuid siis anti meile kogemata katteviga,» vihjas Sokk kohtuniku eelistustele. «Tegelikult see polegi oluline, peaasi, et mehed endast kõik andsid. Vanad mängisid oma koha välja, kuid noori on veel vara kiita – mängud on alles ees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles