Tartu rulluisumaratonile tuleb esinduslik rahvusvaheline seltskond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta 2009. Tartu rulluisumaratoni võitis Alfredo Leon Moreno Venezuelast (vasakul) Indrek Tobrelutsu ees.
Aasta 2009. Tartu rulluisumaratoni võitis Alfredo Leon Moreno Venezuelast (vasakul) Indrek Tobrelutsu ees. Foto: Andres Ehrenpreis

5. Tartu Rulluisumaratonile tuleb ka sel aastal arvukalt välisriikide osalejaid.

 Kirja on pannud end uisutajad 13 riigist, kaugeimad Venetsueelast ning Katarist. Kokku ootavad korraldajad suve ühele suurimale rahvaspordiüritusele üle tuhande spordisõbra.

Teiste hulgas stardivad näiteks ka varasemad rulluisumaratoni võitjad  Alfredo Moreno, Danila Ruusu, Kert Keskpaik ja Enel Kõrva.

Veidi vähem kui kaks nädalat enne üritust on maratonile registreerunuid pea 1000.

„Tartu Rulluisumaraton on Eesti kõige suurejoonelisem ning kaalukam rulluisuvõistlus. Ala on siin väga populaarne ning ma ei tea ühtegi teist riiki, kus seda harrastaksid ka peaminister ning esimene leedi,“ ütleb sel aastal UUSMAA/Rollerblade Team Estonia koosseisus sõitev Alfredo Moreno Venetsueelast, kes võitis Tartu Rulluisumaratoni 2009. aastal.

„Loodan ka tänavu poodiumile pääseda. See võimaldaks mul tänada oma meeskonda, kes aitas kodust nii kaugele võistlema tulla,“ lisab mitmekordne Venetsueela meister ning rulluisutamise maailmameistrivõistluste arvukate poodiumikohtade omanik.

„Eestis sätivadki uisutajad oma tippvormi Tartu Rulluisumaratoni ajale, sest see on väga hea võimalus võtta mõõtu ka väliskülalistega,“ ütleb Enel Kõrva, kes on osalenud kõigil eelnevatel maratonidel ning olnud kolmekordne võitja naiste arvestuses.

Maratonil on algusaastatest peale olnud esindatud arvukalt välisriike. Ka sel aastal tulevad sõitma kõikide lähimate naabrite uisutajad, lisaks osalejad Valgevenest, Ukrainast, Saksamaalt, Venetsueelast ja Katarist.

Tartu Rulluisumaratoni senine osalejaterekord pärineb 2009. aastast, kui rajal oli üle 1500 rullitaja. Viimastel aastatel on rulluisutamine alana saavutanud teatud stabiilsuse, mis kajastub ka osavõtunumbrites. Sestap ootavad korraldajad seekordsele maratonile sarnaselt möödunud aastaga tuhatkonda rullisõpra.

Riike oli esimesel maratoniaastal esindatud 4, 2008.aastal 5, 2009.aastal 10 ning eelmisel aastal 14. Eksootilisemate maadena võib läbi aastate tuua Katari  ja Venetsueela kõrval välja veel ka Ameerika Ühendriike ning Makedooniat.

SEB 5. Tartu Rulluisumaraton toimub 13.-14. augustini. Esimesel päeval on kavas 1. Tartu Rulluisusprint ning traditsioonilised lastesõidud.


Pühapäeval, 14.augustil on kõikidele soovijatele avatud poolmaraton 21 km ja põhidistants 42 km. Maratonile saab end kirja panna 13. augustini.

Lisainfot programmi, raja ja  registreerimise kohta leiate aadressilt www.tartumaraton.ee.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles